Zeki Tosun'un istifası ile boşalan Adalet ve Kalkınma Partisi Zonguldak İl Başkanlığına Muammer Avcı'nın atanmasından sonra, Avcı'nın yönetiminin hangi isimlerden oluşacağı merak konusu oldu. 

Yönetim Kurulu'na önerilecek isimler konusu başta olmak üzere planlamalarla ilgili görüş alışverişinde bulunmak amacıyla ilçe başkanları ile bir toplantı yapan Muammer Avcı'yı en çok zorlayan ismin Karadeniz Ereğli İlçe Başkanı Saffet Bozkurt olduğu iddia ediliyor.

Parti kaynakları, Avcı tarafından yönetim kuruluna alınmak istenen bazı isimlerin Saffet Bozkurt tarafından kabul edilmediği ve Karadeniz Ereğli İlçe Başkanı'nın kendisinin istediği isimlerin il yönetiminde yer alması için gayret gösterdiği ifade ediliyor.

Bozkurt'un vetosuna uğrayan isimlerden birinin Gazeteci Mustafa Keleş olduğu iddialar arasında. Hatırlanacağı gibi Mustafa Keleş 2004-2009 döneminde Karadeniz Ereğli Belediye Meclis Üyeliği görevinde bulunmuştu.

Yeni yönetime önerilecek isimler konusunun ilçe teşkilatında yeteri kadar görüşülmeden ve sadece Bozkurt'un kararı ile belirlenmeye çalışıldığı, bunun da teşkilatta rahatsızlık uyandırdığı vurgulanıyor.

Haber: Altan Akçakese

Editör: TE Bilisim