Zonguldak’ın eski Valisi Erdoğan Bektaş, pandemi döneminin ilk başlarında sağlık çalışanlarına sarf etmiş olduğu “Bize yük oldular” sözü doğrultusunda Bektaş Pusula Gazetesi tarafından adeta linç edilmişti.
Zonguldak Belediye Başkanı Ömer Selim Alan, Kozlu Belediye Başkanı Ali Bektaş ve Ak Parti Milletvekilleri Polat Türkmen ve Hamdi Uçar Ilıksu mevkiinde Pusula Gazetesi imtiyaz sahibi Ali Rıza Tığ ile Zonguldak’ın eski Valisi Erdoğan Bektaş’ı bir araya getirmek amaçlı bir toplantı düzenlediği iddia edilmişti. Lens Medya Haber’in 20 Nisan 2020‘de “Akıl almaz iddia” başlıklı haberi ile gündeme düşen bu toplantı gündemde geniş yer tutmuş bir çok yerel gazete tarafından haberleştirilmişti.
Bir Vali’nin, bir gazetecinin ayağına giderek, nasıl bir anlaşma yaptığı, toplantıda ne konuşulduğu ise kamuoyu tarafından merak konusu olurken, Ali Rıza Tığ’a bu toplantı sonrasında “Polis Koruması” verilmesi kamuoyu tarafından “Acaba burada yapılan bir anlaşma karşılığında mı bu koruma verildi?” sorularını akıllara getiriyor.
Gözlerden uzak ve sokağa çıkma yasağının olduğu bir günde gerçekleşen bu toplantı sonrası Pusula Gazetesi, Erdoğan Bektaş ile ilgili haberleri durdurmuş ve toplantıda ne yaşandığı merak konusu olmuştu.
Kamuoyu adına soruyoruz.
1.    Zonguldak’ın bir Valisi, makamı yerine neden gözlerden uzak bir yerde kendisini linç eden bir gazeteci ile buluşur.
2.    Ak Partili Belediye Başkanları’nın ve Milletvekillerinin bu toplantıdaki rolü nedir?
3.    Bu toplantı sonrası Pusula Gazetesi, Erdoğan Bektaş ile ilgili olumsuz haberlerini neden durdurdu.
4.    Bu toplantı sonrasından aylar sonra Erdoğan Bektaş tarafından Ali Rıza Tığ’a polis koruması verilmesi neden onaylandı.
5.    İsimsiz yazıları ile bir çok meslek örgütünü zan altında bırakan, belden aşağı yazıları ile gazetecilik ilkelerine uymayan bir isme devletin Valisi neye dayanarak koruma kararını onaylıyor.
6.    Zonguldak Valiliği her tehdit alan gazeteciye koruma veriyor mu?
7.    Türkiye’de bir çok kadının erkek şiddetine karşı koruma talebi red edilirken, Ali Rıza Tığ’a koruma verilmesi vicdanlarda nasıl bir iz bırakır?  
Kaynak: Lens Medya

 

Editör: TE Bilisim