Zonguldak Belediyesi'nin Ocak ayında aldığı Zonguldak-Kozlu arasında üst yoldan yolcu taşımacılığı yapan dolmuşların Sendika yol ayrımından İncivez son durağa kadar yolcu indi/bindi yapma kararının ardından tartışmalar sürüyor.



50 Yıllık kavga son buldu!



Soğuksu semtinden kalkan Zonguldak-Kozlu arası üst yolcu hattında çalışan dolmuşlar, Zonguldak Belediyesi'nin Ocak ayında aldığı Meclis kararının 50 yıllık yolcu kavgasına son verdiğini söylerken, Sendika yol ayrımı-İncivez arasında bulunan vatandaşların da mağduriyetine bir son verdiğini ifade ettiler.



Belediye çıkar gruplarına göre değil,



Vatandaşın yararına karar aldı!



Bazı eleştirilere neden olan ve yeni bir dava konusu olan Zonguldak belediye Meclis'nin kararını değerlendiren Zonguldak-Kozlu üst yol hattı şoförleri, "Zonguldak'ın en eski  durağı olan Zonguldak –Kozlu Üst yol dolmuş durağının diğer durak ile  ortak güzergahta yolcu taşıma anlaşmazlığı Zonguldak Belediye Başkanlığının çıkar guruplarının değil vatandaşın  ve Şoför  esnafın yanında kamu yararı öncelikli belediyecilik anlayışı ile 5393 sayılı belediye kanununun 15.maddesinin 1.fıkrasının (f) bendindeki belediyeye  tanımış olduğu hakkı kullanarak  çözmüş olması hem bu güzergahta oturan ve çift vasıta ile değil tek vasıta ile şehir merkezine  ulaşmak isteyen vatandaşı ve anlaşmadan dolayı huzurlu çalışan Şoför esnafını sevindirmiştir" dediler.



İncivez durakları mahkemeye verdi



Site dolmuş durakları ile Zonguldak-Kozlu üst yol hattı şoförleri arasındaki kavgayı bitiren Zonguldak Belediye Meclis'inin Ocak ayında aldığı karar İncivez dolmuş duraklarını ise harekete geçirdi. İncivez durakları Zonguldak Belediye Meclisi'nin aldığı kararı mahkemeye taşıdı.



Özel Haber: Alev Uzunbaş



 



 
Editör: TE Bilisim