Dün Zonguldak Sahil Projesinde Kanal Z’de yayınlanan “Günün konuğu” programına katılan AK Parti Zonguldak Milletvekili Hamdi Uçar, Ebru Uzun ve CHP’nin Zonguldak belediye Başkanı Selim Alan’ı eleştirecek yüzlerinin olmadığını söylemiş, Ebru Uzun’u da hedef alarak, “Bir insan bu kadar pişkin olabilir mi?” demişti.

Zonguldak Belediye Başkanı Selim Alan’ı eleştiren CHP Zonguldak Milletvekili Deniz Yavuzyılmaz’ı da hedef alan Hamdi Uçar’a “Haddini bil” diyen Ebru Uzun, Uçar’ın bıyığını bile özgürce kesemediğini söyledi.

CHP Merkez İlçe Başkanı Ebru Uzun şu görüşlere yer verdi;

Haddini bil  Hamdi Uçar! Senden mi icazet alacağız konuşmak için?

20 senede parti olarak ne verdiniz de Zonguldak'a ve neyin peşindesiniz.

Biz siyaset yapma ve konuşma hakkıkımızı Anayasa ve ilgili kanunlardan alıyoruz. Siz gibi yukarılardan işaret beklemiyoruz.

Bıyığını bile emirle bırakanlar bize ders vermeye kalkmasın.

Yüzsüzlükle suçlamış bizi! Bak sen şuna ..

Eser diye sunduğunuz saçma sapan beton yığınları için tarihini yok etme peşine düştünüz siz. Hangi yüzle çıkıyorsun Zonguldak halkının ve tarihinin karşına?

Otoparksız hastane projesi yapıp sonra Tarihi Kız Meslek Lisesi ve Yayla Ortaokulunu yıkmaya kalkmak, bunun için de raporlar uydurmak mıdır eser dediğiniz şeyler?

Endüstri Meslek Lisesinin Tarihi binalarını ve şehir stadını da yıkıp oralardan rant elde etmeye çalıştığınızı bilmiyor mu Zonguldak halkı?

2 yıla yakın süre ,iki  belediye otobüsü çalıştırmaktan aciz bir belediye nasıl oluyor da hizmetten bahsediyor.

Acılıkta bina bitirmişler(!) Aferin size. İşin ne şekilde ihale edildiğini, kaça tamamlandığını, belediyenin ve müteahhitlerin ne kazandığını bilen var mı? Elbette yok!

Kimlere rant sağlanıyor bu projelerle çık da şeffaf bir şekilde açıklama yap onu bilelim.

Belediye CHP de iken ne hizmet yaptınız demiş beyefendi .

Hangi projelerimize onay verdiniz? Hangi projelerimize köstek olmadınız onu da söyleyin herkes duysun.

CHP’ li belediyelerin önüne sürekli takoz koyup, hizmetlerine binbir engel çıkarıp sonra da bunları söylemek asıl yüzsüzlüğün daniskasıdır.

Hamdi Uçar ne öylemişti?

“Yerel yönetimleri en son konuşacak kişi CHP Milletvekilleri ve teşkilatlarıdır” diyen AK Parti Milletvekili Hamdi Uçar, Ebru Uzun’un Selim Alan’a yaptığı eleştirilere “Bir insan bu kadar pişkin olabilir mi?” dedi.

Kanal Z’de “Günün konuğu” programına katılan AK Parti Zonguldak Milletvekili Hamdi Uçar, Zonguldak Belediye Başkanı Selim Alan’ın CHP ve Ebru Uzun tarafından eleştirilmesini yüzsüzlük olarak yorumladı.

Simge Kırlı ve Murat Altay’ın sorularını yanıtlayan Hamdi Uçar, “Bir insan bu kadar pişkin olabilir mi? Onların hiç konuşmaması lazım, 10 yıl Belediyeyi yönettiler. Allah için şunu yaptık desinler, köprü yaptık desinler. Selim Alan Bakanlıklara koşmuş, oraya koşmuş buraya koşmuş, eee sahil projesi 3,5 yıl da bitmiş. Bir kişi şunu demiyor, “Ey Ebru Uzun senin konuşmaya hakkın yok. Siz ne yaptınız?” Acılıktaki bina bitti, herkes diyor ki, bu bina nasıl bitti. Onların 10 yılda hiçbir eserleri yok. Belediye Başkanımız Çevre Bakanı’na gitmiş, işlerini takip etmiş, şimdi Fevkani Köprüsü’ne proje yapıyoruz.

3,5 yıl da Caminin etrafındaki mezbelelik kalkmış çok güzel bir proje yapılmış, Başkanımız sürekli yukarı ile diyalog halinde, Sahil Projesi öyle. Dışardan gelen herkes taktir ediyor. Kilimli Sahil yolunun yapılması ticari olarak da Zonguldak’a büyük fayda sağladı. Eve gecikmeler oluyor tabi, biz de istemiyoruz gecikmesini, müteahhitlerin ekonomi problemleri oluyor. Şuralar mezbelelikti, vatandaş gelip burada oturamıyordu.

Ben CHP kanadından gelen hiçbir eleştiriye cevap vermek istemiyorum. Yerel yönetimle ilgili hiçbir söz söylemeye hakkı yok bunların. Deniz Yavuzyılmaz, dereye indi, çizmelerini giydi, eleştiriyor. 10 yıldır yönetim sizdeydi. En son konuşacak kişi CHP Milletvekilleri ve teşkilatlarıdır”

Her türlü baskıya rağmen Zonguldak tarihine ve değerlerine ihanet etmedi bizim yönetimimiz.

Bunları duyan da tünelleri Selim ve Hamdi Beyler yaptı sanacak. Yahu 20 senede yaptığınız hepi topu iki üç tünel! Vatandaşın vergileri ile yapılan işleri lütuf gibi sunmaya hakkınız yok sizin.

Neyin kibridir bu?

20 senede Sefalet içine düşürdüğünüz şehrimizle ve hemşehrilerimizle ilgili utancından konuşamayacak olan sizlersiniz ancak bunun bile şuurunda değilsiniz.

İşler uzuyormuş, müteaahitlerle sorun yaşanıyormuş filan...

Niye yaşanıyor o sorunlar? Beceriksizliğinizden olmasın...

Sizin oturduğunuz koltuklar ağlama değil çözüm üretme koltuklarıdır. Sizin, vatandaşa bahane değil hizmet üretmemiz gerekiyor!

Allah aşkına nedir bu başarısızlıklıklarınızı başka yönetimlerle kıyaslama telaşınız?

TTK ‘yı bitirdiniz, Redövans işletmelerini perişan ettiniz, işsiz gençlerimizi, köylerimizdeki halkımızı göç etmeye mahkum ettiniz. İnsanlar evlerinden, yurtlarından, ata toprağından adeta kaçarak göç etti büyük şehirlere. Bunla mı övünüyorsunuz. Yazıklar olsun.

Hiç mi dinlemiyorsunuz emekliyi, hiç mi girmiyorsunuz esnafın arasına bu kadar mı bir habersiniz şehrimizin sorunlarından.

Bu vatandaş nasıl geçiniyor, çocuklarını hangi şartlarda okula gönderiyor, sofrasına bir tas yemeği nasıl koyuyor diye dertlendiniz mi hiç?

Susun! Konuşmayın!

Biz ne dersek, ne yaparsak kabul edin!

Eleştirmeyin!

Ülkeyi getirdiğiniz nokta bu işte.

Daha söylenecek söz çok ama düşünüyor insan bıyığını bile özgürce bırakamayanlara değer mi diye...

Geliyor gelmekte olan. Asıl rahatsızlığınız bundan.

Editör: TE Bilisim