Devrek Belediye Başkanı Çetin Bozkurt, Atatürk'ün Zonguldak'a gelişinin 91. yıldönümünü kutladı.

Bozkurt, "Türkiye Cumhuriyeti'nin kurucusu Gazi Mustafa Kemal Atatürk’ün 1931 yılında

yaptığı yurt gezilerinin en önemli duraklardan biri de Zonguldak olmuş, şehrimiz 91 yıl önce bugün Gazi’nin teşrifleriyle onurlanmıştır.

26 Ağustos 1931 tarihinde şehre ilk kez ayak basan Mustafa Kemal Atatürk tüm Zonguldaklılar tarafından büyük bir coşku ve sevgiyle karşılanmış, buna mukabil olarak kendisi de; “Zonguldak'ın derin toprakları altındaki maden serveti ne kadar kıymetli ise bizim nazarımızda Zonguldak da o kadar çok kıymetli bir vilayetimizdir” sözleriyle Zonguldak’a verdiği değer ve önemi ifade etmiştir.

Gazi Mustafa Kemal Atatürk, maden ocaklarının işleyişini ve çalışmalarını yerinde görmek ve incelemek amacıyla Üzülmez bölgesini ziyaret etmiştir. Bu ziyaretin ardından havzanın mevcut yapısında büyük değişikliklere yol açan gelişmeler olmuş, ilk işçi haklarını koruyan teklifin kanunlaşarak yürürlüğe girmesi gibi yapılan bir dizi yeniliğin ardından yabancıların havzadan çekilmek zorunda kalmasıyla maden ocaklarımız tamamen millileştirilmiştir.

Gazi'nin bu ziyareti tarih sayfalarına bir onur belgesi olarak geçmiştir.

Bu duygu ve düşüncelerle Gazi Mustafa Kemal Atatürk’ü, silah arkadaşlarını ve tüm şehitlerimizi rahmet ve minnetle yad ediyorum.

Editör: TE Bilisim