Zonguldak seçmenin CHP’ye ve Türk siyasetine önemli bir mesaj verdiğini belirten Harun Akın, “Seçmen, CHP hatır partisi değildir’ demiştir. Eş, dost, akrabaların mutlu olacağı bir parti değildir’ demiştir. Türkiye’ye ve Genel Merkeze mesaj vermiştir” dedi.

CHP Zonguldak Milletvekili Deniz Yavuzyılmaz’ın hesap vermesi gerektiğini belirten Harun Akın,  ‘Hain var’ sözlerine, “Bu sözü kim kullanabilir, kimin haddine” diyerek tepki gösterdi.

İşte Harun Akın’ın Canlı yayın programından satır başları;

Türkiye’ye ders olacak. CHP Genel Merkezinin alnının ortasına konacak bir mesaj verdi. İşçi kentinde, emeğin kentinde Cumhuriyet Halk partisi böyle davranamaz dedi. CHP, bir dilekçe ile kurulmuş bir pati değildir. Seçmen; CHP hatır partisi değildir demiştir. ‘CHP, akrabalarının eşlerinin dostlarının mutlu olacağı bir parti değildir’ demiştir. ‘CHP’nin çekim merkezi olması konusunda sıkıntıları var, sen bu hataları yapma’ demiştir.

Belediye seçimlerinin geçmişine bakın. Hiçbir Belediye Başkan adayı Belediye işçisinin desteğini almadan seçim alamamıştır. Bu bir realitedir. Parmak sallayarak, parmağını gözüne sokarak olur mu bu işler. Bir kere hesap sorma işi çok kaba bir iştir. Biz, hepimiz AK Parti iktidarından, Sayın Cumhurbaşkanı’nın hesap sorma işlerinden rahatsız değil miyiz?

Basından takip ettik. Yok 3. Kat, yok 5. Kattan hesap soracağız denir mi? İçinde ne tutarsan tut. Belki sana kızmıştır, sen niye hesap soracağım diyorsun. Sen insanlara sarılacaksın…

‘Hain’ sözü… Bu sözcüğü kim kullanabilir, kimin haddine! Sandıkta herkesin bir oyu var. Yüce Yaradan Allah’la senin aranda kullandığın oy. Sen nereden bilebilirsin. Ben şimdi Milletvekiline soruyorum Ali Uzun hangi çalışmadan, hangi rapordan çıktı? Milletvekili Yavuzyılmaz çıksın söylesin. Çıksın açıklasın hangi çalışmadan, hangi çalışmadan çıkmış. Milletvekili bunun hesabını versin. Versin çıkıp özür dileyeceğim.

Siyaset ciddi bir iştir. Sen Zonguldak kalesini kaybedeceksin. Sosyal medyada iki fotoğraf paylaşıp Merkez İlçe seçimlerini etkilemeye çalışacaksın. Seni kim ciddiye alır. Ben ciddiye almam, hadi oradan…

Editör: TE Bilisim