Türkiye Taşkömürü Kurumu’nda bir firmadan tedarik edilen dinamit stoğunun bittiği ve günlük üretimi % 50 ila % 60 oranında sekteye uğrattığı iddia edildi.

Türkiye Taşkömürü Kurumu’nda kömürü yumuşatmak amacıyla üretim bandında kullanıldığı ileri sürülen dinamitin (Lokum barut) tedarik edilen firma tarafından yaklaşık 20 gündür verilemediği ve bu nedenle kurumdaki günlük üretimi doğrudan etkileyerek % 50 ila % 60 oranında sekteye uğrattığı iddia edildi.

Üretim tek firmanın inisiyatifine mi bırakıldı?

TTK’nın Üzülmez, Amasra, Kozlu, Kandilli ve Armutçuk Müesseselerinde kullanılan lokum olarak tabir edilen dinamit ürününü neden tek bir firmadan alarak üretimi tehlikeye attığı merak edilirken, TTK Genel Müdürü Kazım Eroğlu’nun bu konudan haberi olup olmadığı da merak konusu oldu.

İşçi lideri yine susuyor!

TTK’da çalışırken iki kez kurumdan haksız maaş alan ancak kurum tarafından korunduğu için iş akdi fesih edilmeyen GMİS Genel Başkanı Hakan Yeşil’in TTK’da yapılan usule aykırı ihalelere, alınan kimyasal ürünlerinin maden işçisini zehirlemesine rağmen kurumda yaşanan hiçbir yanlışa dur diyemiyor.

İş akdi fesih edilmesi gerekirken hala daha kurumda çalışan ve ardından Türkiye’nin en büyük Sendikası’na Genel Başkan seçilen Hakan Yeşil’in maden işçisinin haklarını savunması gerekirken, adeta işveren gibi hareket etmesi “Hakan Yeşil, madenci üzerinden diyet ödüyor” yorumlarına neden oldu.

Editör: TE Bilisim