Gümüşhane'de 2 yıl önce Dipsiz Göl'ün başına gelenlerin bir benzerinin, Zonguldak'ta doğal yollarla oluşan gölün başına gelmesini mahkeme engelledi.

Gümüşhane’de bulunan 12 bin yıllık Dipsiz Göl’de, yaklaşık 2 yıl önce yapılan define arama çalışması sonucu zarar görmüş ve taban yapısı bozulduğu için daha su tutmamıştı.

Dipsiz Göl olayının bir benzeri de Zonguldak’ın Alaplı ilçesinde eski taş ocağının tabanından ve dereden gelen su ile yağmurun birikmesiyle oluşan gölde yapılmak istendi.

Zonguldak İl Genel Meclisi, gölün bulunduğu alanda imar değişikliği yaparak 50 çeşit sanayi atığının geri dönüştürüleceği Tehlikesiz Atık Geri Kazanım Tesisi yapılmasına izin verince, tesisi yapacak şirket gölün su birikintisi olduğunu ileri sürerek ÇED gerekli değildir raporu aldı.

Bölge halkı ve çevreciler ise gölün içinde canlılar bulunduğunu, dere yatağı ile bağlantısı olduğunu ve 50 çeşit sanayi atığının geri dönüşümü yapılırken gölün ve derenin kirleneceğini belirterek Zonguldak İdare Mahkemesi’ne çalışmaların durdurulması için dava açtı.

Editör: TE Bilisim