Çin'in Wuhan şehrinde ortaya çıkan ve 119 ülkede aşırı salgına neden olan aynı zamanda 4 bini aşkın ölüme yol açan, Türkiye'de de görülen Koronavirüs vakası nedeniyle Zonguldak'ın Çaycuma ilçesine bağlı Filyos beldesinde de önlemler artırıldı.

Filyos Belediyesi hizmet binasında personelin Koronavirüs salgınına yakalanmamak için koridorlara dezenfektan maddesi yerleştirdi ve tüm personelin odasına kolonya dağıttı.

Beldede ayrıca camiler, okullar, kıraathaneler ve vatandaşların birçok kullanım alanları da dezenfekte edilecek.

Konuyla ilgili yapılan açıklamada; "Belediyemize gelen vatandaşlarımızın  ülkemizde de ortaya çıkan 2019-nCoV (Yenitipkoronavirüs) korunması maksadıyla, Giriş, Bay ve Bayan tuvaletlerine Alkol bazlı sıvı el hijyen maddesi monte edilmiştir. Hizmet binamızda bulunan tüm odalara 80 derece limon kolonyası dağıtılmıştır. Ayrıca 13 Mart 2020 Cuma günü beldemizde bulunan tüm kamu kurum ve kuruluşları (Camii ve Okullar) ile vatandaşlarımızın yoğun olarak kullandiklari kahvehaneler, kafeler, toplu taşıma araçları ve ticari taksileri kapsayan dezenfekte işlemi gerçekleştirilecektir" denildi.

Editör: TE Bilisim