Başkan Yardımcısı Şenol Şanal'ın görevden alınmasıyla ilgili Zonguldak Belediye Başkanı Muharrem Akdemir açıklama yaptı.



Şanal ile anlaşamadığını söyleyen Akdemir, herkesin görevden alınacağına dair bilgisinin olduğunu söyledi.



Zonguldak Belediye Başkanı Muharrem Akdemir, Belediye Başkan Yardımcısı Şenol Şanal’ı görevden aldığı için pişman olmadığını söyledi.



Belediye Başkanı Muharrem Akdemir, basın toplantısı düzenleyerek hakkındaki eleştirilere yanıt verdi.



Başkan Akdemir, Şenol Şanal’ın görevden alınması konusunda, “Görüş ayrılığı oldu arkadaşımızla.  Belediye Başkan Yardımcılığı görevi halk ve belediye arasında bir köprü vazifesi görür. Kendisi esnaftır. Defalarca konuştum kendisiyle. Son 1 aya kadar anlatmaya çalıştım. Şenol Şanal 1 aydır kapımı bile çalmadı. Ayrıca işe geliş gidiş saatleri de pek uygun değildi. Bayramda ben tüm daire müdürlerine ve başkan yardımcılarına çikolata gönderirim. Bu bir gelenektir. Onlar da kendi birimlerinde çalışan personele dağıtsın diye. Ama benim gönderdiğim Çikolatayı Şenol Şanal geri gönderdi. Ben bunu Şanal’ın benimle artık çalışmak istemediği olarak algılayarak gereğini yaptım.  Ben de benimle çalışması uygun diyerek tamamen tasarrufumla onu görevden aldım” dedi.



Başkan Muharrem Akdemir, Kendisine yapılan eleştirileri ve CHP İl başkanı Ahmet Altun’un “Haberimiz olmadı şeklindeki açıklamasını kast ederek, “Hepimizin her birimizden haberi vardır” dedi.



Bu konunun çok da büyütülecek bir konu olmadığını belirten Muharrem Akdemir, kendisi için partiden istifa etsin eleştirilerine yönelik olarak da  “Biz halkımıza ve partimizin ilkelerine karşı sorumluyuz. CHP’li değildir yorumlarına saygı duyuyorum ama ben CHP’nin bir neferiyim ve askeri olarak buradayım. Belediye hizmetlerimiz aralıksız devam ediyor” dedi.



Kendisi nezdinde hiç kimseyle sıkıntısını olmadığını, kendisinin de etten ve kemikten olduğunu hatırlatarak, bazen hastalandığını, ve alınganlık gösterebildiğini belirten Belediye Başkanı Muharrem Akdemir,  “Şenol Şanal’ın Belediye Başkan yardımcılığı kararı oy birliği ile değil oy çokluğu ile alındı” diyerek eksik bilgilenmelerden kaynaklanan eleştirimler olduğuna dikkat çekti.



CHP İl başkanı Ahmet Altun’un “Kendisini referandum çalışmalarında yanımızda göremedik" eleştirilerine de tepki gösteren Muharrem Akdemir, “Ben referandumda belki yanında değildim ama hep mahallelerdeydim, halkla bire bir çalıştım. Ben CHP’nin alt ilkesine bağlı bir insanım. Demokrasiye inanan bir insanım. Belediye bir siyasi platformdur ve hizmet üretir. Burada her görüşten insanlar vardır ve bizler bu insanlarla halka hizmet üretiyoruz. Benim hakkımda acımasız eleştirilir yapılıyor” dedi.



"KILIÇDAROĞLU İLE 19 KM YÜRÜDÜM"



Adalet yürüyüşüne katılmadığı eleştirilerine de tepki gösteren Akdemir, “Ben adalet yürüyüşüne katıldım ve sayın Genel Başkanımız Kılıçdaroğlu ile birlikte 8-10 km birlikte yürüdüm. Kendisine yürüyüş esnasında Zonguldak’la ilgili bilgiler verdim hatta. Eleştirilerin acımasız olması beni üzüyor. Haksız eleştirilerden nefret ediyorum. Konuşmalara dikkat edilsin diyorum. Eleştirilerin boyutları bu şekilde olursa cevap da farklı olmayabilir” dedi.



"HİÇ BİR İNSAN MÜKEMMEL DEĞİLDİR"



Hiç bir insanın mükemmel olamayacağını belirten Muharrem Akdemir,  “Meclisteki arkadaşlarımın tümünü seviyorum. İlk önce demokrasiyi kendi içimizde farklı şekilde algılayamayız.  Basının karşısına çıkıp ta boy boy açıklama yapılması şekline dönüşmemeli” dedi



"TOKİ KAÇAK SU SEBEBİYLE GÖREVDEN ALMADIM"



Belediye Başkanı Muharrem Akdemir, gazetecilerin konuyla ilgili soruların yanıtladı.



Gerçekten çikolatayı iade etmesi ve işe geliş gidiş saatlerin uygunsuz olması mı görevden alınmasına sebep oldu sorusuna Başkan Akdemir: “Başka bir sebebi yok. Basına farklı yansıtılıyor ama alakası yok” diyerek cevapladı.



 



"İSTİFA NİYE EDEYİM Kİ"



İstifa daveti ile ilgili olarak Akdemir, “Ben istifa edecek birisi değilim. İstifa et demekle bu işler olmaz.” dedi.



Konuşmasında kendisinin de zaman zaman eleştirdiğini belirten Muharrem Akdemir, arkadaşlarından kendisine anlayış göstermelerini beklediğini kaydetti.



 



"PİŞMAN DEĞİLİM"



Gazetecilerin sorusu üzerine Muharrem Akdemir, “3 yıldır Şenol Şanal görevdeydi. Görevden alınması konusunda herkesin bilgisi vardır ve bu kararı kendim aldım. Pişman değilim” dedi
Editör: TE Bilisim