Anayasa değişikliği bir tercih değil, bir ihtiyaç”



Müstakil Sanayici ve İşadamları Derneği (MÜSİAD) Zonguldak Şubesi Başkanı Salih Yılmaz, Anaya değişikliğini tercih gibi algılanmaması gerektiğini ifade ederek, “Anayasa değişikliği bir tercih değil ihtiyaçtır. Bu nedenledir ki MÜSİAD ailesi olarak ‘Evet’ diyerek Türkiye’nin geleceğine yatırım yapılmasına destek vereceğiz” dedi.



MÜSİAD Zonguldak Şubesi Başkanı Salih Yılmaz, 16 Nisan Pazar günü yapılacak olan Anayasa değişikliği referandumu hakkında görüşlerini açıkladı.



MÜSİAD olarak her zaman istikrardan yana olduklarını belirten Başkan Yılmaz, mevcut Anayasa nedeniyle demokrasinin ve istikrarın bazı dönemlerde sekteye uğradığını hatırlatarak, “Geleceğimize Sahip çıkmak” adına ‘Evet’ diyeceklerini vurguladı.



MÜSİAD Zonguldak Şubesi Başkanı Salih Yılmaz, “Bireysel ve toplumsal meselelerde, bir hedefe ulaşmak istiyorsak, işler dönüp dolaşıp sürdürülebilirlik kavramında düğümleniyor. Sürdürülebilirlik demek, istikrar demektir. İstikrar olmadan; yeni hedefler belirlemek, yeni başarılar elde etmek şöyle dursun, mevcut kazanımları korumak bile mümkün değildir. MÜSİAD, 28 Şubat'ta nerede durduysa, e-muhtırada, Gezi Olaylarında, 17-25 Aralık sürecinde ve elbette 15 Temmuz FETÖ'nün hain darbe girişiminde de, tam zamanında ve olması gereken netlikte, olması gereken aynı yerde durdu. Bugün de, aynı yerdeyiz. Biz iş dünyası olarak, Anayasa’dan etkileniyoruz. İş yapmamız; Anayasa’nın yanlış yorumları, garip maddeleri, acayip uygulamalarıyla, açıkça engelleniyor” dedi.



“MEVCUT SİSTEM ARIZALI”



Birilerinin Anayasa’nın iş dünyasını engellediğini bilmesine rağmen görmezden geldiğini ifade eden MÜSİAD Zonguldak Şubesi Başkanı Yılmaz,, “Mevcut sistem arızalı.Güçler karmaşasını ve siyasi krizleri ortadan kaldırarak, yönetim sisteminde istikrarı sağlayacak esaslı bir Anayasa değişikliği yapmaya mecburuz. Bugün, tamamen yasal yetkilerini kullanan, bunları kullandığı için de kimilerince eleştirilen, fakat sorumluluk da taşımayan bir Cumhurbaşkanlığı var. Sistemin, hem fiili ve yasal durumu tarif edecek şekilde tanımlanması, hem de Türkiye'ye ayak bağı olan taraflarının düzenlenmesi gerekiyor. Bugün yapılan değişiklik de, tam olarak bu. Kısacası, bize göre Meclis'te kabul edilen ve 16 Nisan’da milletin oyuna sunulacak olan Anayasa değişikliği, bir tercih değil, bir ihtiyaçtır. İş dünyası olarak, sürdürülebilir bir kalkınma için, Türkiye’nin bu en temel ihtiyacının mutlaka karşılanması gerektiğine inanıyoruz. Bu nedenle, ‘Geleceğimize Sahip Çıkalım’ diyoruz” diyerek MÜSİAD olarak ‘Evet’ oyu kullanacaklarını vurguladı.
Editör: TE Bilisim