Bartın’ın Amasra İlçesinde TTK İşletmesinde meydana gelen ve 42 maden işçisinin feci ölümü ile sonuçlanan maden kazası Araştırma Komisyonu eski Enerji Bakanı Taner Yıldız Başkanlığı’nda TTK Karadon İşletmesi’ni incelemek üzere Zonguldak’a gelmişti.
İddiaya göre; Maden ocağında yapılacak incelemeye katılmak isteyen AK Parti İlçe Başkanı Sedat Demirci, AK Parti Zonguldak Milletvekili Polat Türkmen’i arayarak geziye katılmak istedi. Ancak TTK Genel Müdürü Kazım Eroğlu, Demirci’nin ocağa girmesine izin verdi.
Kazım Eroğlu’nu cep telefonu ile arayan Demirci hiç beklemediği bir şekilde TTK Genel Müdürü Kazım Eroğlu’nun tepkisi ile karşılaştı. “Ben senin işçin değilim, benimle bu şekilde konuşamazsınız” diyen Demirci’ye Kazım Eroğlu “Pe..venk” diyerek telefonu yüzüne kapattı.


"Kim tutuyor, kim koruyor bilmiyorum ama bu işin sonu hoş olmayacak"

AK Parti İlçe Başkanı Demirci, Genel Müdür Eroğlu'nun kendisine "pe.venk" diyerek telefonu kapattığını doğrularken, "Bana hakaret ederek, p..venk dedi. Bende ona gerekli cevabı verdim. Ve yüzüme telefonu kapadı, peşinden bende onu aradım ama telefonu açmadı. Bunun siyaseten bir bedeli olmaz ise bireysel olarak mutlaka bedeli olacaktır. Burası Kazım beyin babasının çiftliği değil. Kozlu’da insanların canı yakmış bir insan, bu bir değil iki değil bizi böyle tersler gibi üst perdeden konuşmaları var. Kozlu ve Amasra da insanların canını yakmışsın, bilmiyorum bu koltuklar daha ne kadar devam ediyor, kim tutuyor, kim koruyor. Bu işin sonu hoş bir şey olmayacak” dedi.

AK Parti’de “Pe.venk” krizi!
Binlerce maden işçisinin yöneticiliğini yapan TTK Genel Müdürü Kazım Eroğlu’nun kendisine küfür ettiğini İl Başkanı Muammer Avcı ve yönetim Kurulu Üyeleri ile paylaşan Sedat Demirci yaşanan diyaloğu kabul ederken, AK Parti Zonguldak Milletvekillerinin tavrı merak ediliyor.
Diğer taraftan bir çok yönetici ve çalışan TTK Genel Müdürü Kazım Eroğlu’nun kendilerine hakaret yoluyla emirler yağdırdığı konusunda tepki gösteriyordu.

Editör: TE Bilisim