(Özel Haber)

Ordu Yardımlaşma Kurumu (OYAK) bünyesinde kurulu olan Ereğli Demir ve Çelik Fabrikaları'nın, emekli bir generalin sahibi olduğu şirkete ayrıcalık tanıdığı ve bu ayrıcalık sayesinde söz konusu şirketin kısa süre içerisinde ERDEMİR'den onmilyonlarca liralık ticaret yaptığı öğrenildi.

Tempo Gazetesi haber merkezine ulaşan bilgilere göre, daha önce  Tugay komutanlığı, Genel Kurmay Genel Sekreterliği görevlerini yürüten, ardından Mehmetçik Vakfı ve Türk Silahlı Kuvvetleri Dayanışma VAKFI'nda üst düzey görevlerde bulunan ve 2015 yılında emekli olan bir generalin 2021 yılının Haziran ayında kurduğu şirket, kısa süre içerisinde ERDEMİR'den onmilyonlarca liralık sac ticareti yaptı.

'PAŞA'YA  KIYAK MI YAPILIYOR?

2021 yılının Haziran ayında emekli Tüm General Sadık Çelikörs tarafından kurulan Çelikörs Demir Çelik İhracat İthalat Limited Şirketi'nin, kurulduğu günden bu yana Ereğli Demir ve Çelik Fabrikaları'ndan onmilyonlarca liralık ticaret hacmine ulaşması, 'OYAK veya Erdemir yönetimi emekli paşanın şirketine kıyak mı yapıyor' sorusunu akıllara getirirken, iddialar ERDEMİR üst yönetiminin Çelikörs şirketine ayrıcalık tanıdığı yönünde.

BU SERMAYE NERDEN GELİYOR?

Zamanında Gelibolu Zırhlı Tugay Komutanlığı da yapan emekli Tümgeneral Sadık Çelikörs tarafından kurulan Çelikörs Demir Çelik İhracat İthalat Limited Şirketi'nin kısa süre içinde Erdemir ile onmilyonlarca liralık ticaret yapması, bazı soruları da beraberinde getiriyor. Çünkü, söz konusu şirketin Erdemir'den 50 milyon liralık sac aldığını var sayarsak, şirketin Erdemir'e bu tutar karşılığında nakit veya teminat mektubu vermesi gerekir. Bankalardan bu miktarda teminat mektubu alabilmek için de yine aynı oranda bankalara teminat vermesi gerekir. Tümgeneral olsa dahi emekli bir ordu mensubunun bu sermayeyi nereden bulduğu da cevabı aranan sorular arasında yer alıyor.

TÜMGENERAL SADIK ÇELİKÖRS KİMDİR?

1980 yılında Harb Okulu'ndan mezun olan Sadık Çelikörs, ordu içinde tümgeneral rütbesine kadar yükselirken, Gelibolu Zırlı Tugay Komutanlığı görevinde de bulundu. Bu rütbede emekli olan Çelikörs, Mehmetçik Vakfı Genel Müdür Yardımcılığı ve Türk Silahlı Kuvvetleri Dayanışma Vakfı Genel Müdürlüğü görevlerini de yürüttü. Emekli Tümgeneral Çelikörs, 2021 yılının Haziran ayında kurduğu ve Maltepe Vergi Dairesi'ne bağlı olan Çelikörs Demir Çelik İhracat İthalat Limited Şirketi'nde Genel Müdür olarak ticarete atıldı.

Editör: TE Bilisim