(Kulis Haber)

Son zamanlarda ihanet ve iftira ile şekillenen Zonguldak siyaseti ünlü şarkıcı Nazan Öncel’in yine kendisi gibi ünlü ‘hep aynı nakarat, yarısı bayat’ şarkı sözlerini hatırlattı.

AK Parti Zonguldak Milletvekili Hamdi Uçar’ın ekibinden olan ve Kozlu Belediye Başkanı Ali Bektaş’ın ‘Bayrak tepe’ olarak bilenen ancak her bir parseli AK Partileri verilen ve vatandaş tarafından ‘Ak Kavşak’ olarak dile getirilen arazi üzerine düğün salonu ve apart inşa eden, AK Parti Genel Merkezi tarafından da görevden alınan eski Merkez İlçe Başkanı Metin Karaduman siyasi çalışmalara başladı.

Merkez İlçe Başkanı olacak mı?

AK Parti Merkez İlçe Başkanı Mustafa Çağlayan’ın aleyhinde haber yaptırarak iftira atılmasını isteyen Zonguldak Belediye Başkanı Ömer Selim Alan, bu düşüncesinde başarılı olmayınca genel merkeze Mustafa Çağlayan’ı şikayet ederek yıpratmıştı.

AK Parti, yerel ve genel seçimlerden başarılı çıkmasına rağmen Zonguldak Belediye Başkanı Ömer Selim Alan, AK Parti Zonguldak Milletvekili Hamdi Uçar ve Kozlu Belediye Başkanı Ali Bektaş’ın teşkilatı değiştirme gayretleri nedeniyle AK Parti Merkez İlçe Başkanı Mustafa Çağlayan kongrede aday olmayacağını deklare etti.

Merkez İlçe Başkanlığında Mustafa Çağlayan’ı devre dışı bırakan siyasi ekibin geçmişte Genel merkez tarafından görevden alınan Metin Karaduman üzerinde mutabık kaldığı siyasi kulislerle dile getiriliyor.

Sonraki adım Zeki Tosun’u devirmek!

Seçim alan Belediye Başkanları ve Milletvekilleri, Genel Merkez’in kendilerini görevden almayacağını bildiği için teşkilat mensupları üzerinde kurduğu plan tıkır tıkır işliyor.

AK Parti Merkez İlçe Başkanı Mustafa Çağlayan üzerinde başlatılan linç kampanyası ile hedeflerine ulaşan siyasi ekibin İl Başkanı Zeki Tosun ile çalışmak istemediği biliniyor.

Kamuoyu, Çağlayan’ı devre dışı bırakan siyasi aktörlerin; Merkez İlçe Başkanlığının ardından İl kongresinde Zeki Tosun’un da aday olmaması için her türlü girişimde bulunacağını tahmin ediyor.

İstifa etmeyince görevden alınmıştı!

Önceki dönemde Kozlu Belediye Başkanı Ali Bektaş’ın sunduğu imkanlarla ‘AK Kavşakta’ düğün salonu ve apart yapan AK Parti Merkez İlçe Başkanı Metin Karaduman, AK Parti Zonguldak Milletvekili Hüseyin Özbakır ile İl Başkanı Zeki Tosun’u genel merkeze şikayet etmiş, Genel Merkez tarafından görevden alınmasına rağmen direnmişti.

Muhtarları sahte imzalarla siyasi oyunlarına alet eden Metin Karaduman, muhtarlara, sivil toplum örgütlerine açıklamalar yaptırarak Genel merkez üzerinde etkili olmaya çalışmış ancak Genel Merkez’in görevden alma kararını değiştirememişti.

Editör: TE Bilisim