TBMM’de kişiye özel imar tadilatları ile kentlerdeki imar kirliliğinin önüne geçilmesi amacıyla İmar Planı değişiklikleri ‘ADA’ bazlı yapılması ve ruhsatsız yapılarla ilgili caydırıcı yaptırımlar gelmesi için çalışmalar sürerken, Zonguldak ve bir çok İlçesinde kişiye özel İmar Tadilatları ile rant sağlanırken, kentlerin İmar dokusu pervasızca kirletiliyor.

Zonguldak Belediye sınırlarında içinde vatandaşın geçeceği ana yollara taşan yeni binalar, yasalara aykırı dubleks katları göz göre yapılırken, kişiler kazanıyor çarpık kentleşme adeta körükleniyor.

Kozlu Belediyesinde ise 5 kat İmarlı araziler üzerinde neredeyse gökdelenler, heyelanlı alanlara yapılırken, Filyos Belediyesinde de kişiye özel İmar Tadilatları muhalefet parti Meclis Üyelerine rağmen takır takır geçiyor.

Proje, imar tadilatı ile değiştiriliyor

Bir Belediyede, bir işadamının yaptığı dubleks dairelerin bölünerek çift daire çıkarılmasını içeren İmar tadilatı muhalefet partili Belediye Meclis Üyelerinin ret oylarına rağmen geçti.

Yasalar kılıfına uyduruluyor

Yeni yapılan ve ruhsatları projeye göre çıkan dubleks daireler satılma aşamasında yapılan imar tadilatı ile değiştirilirken, önce yasaya uydurulan ardından da kişiye özel yapılan imar tadilatı uydurulan daireler önce itiraz için askıya, sonra da satışa çıkarılacak.

Editör: TE Bilisim