İŞKUR Genel Müdürlüğünün talimatları doğrultusunda depremden etkilenerek Zonguldak’a yerleşen vatandaşların istihdamına yönelik çalışmalar devam ediyor.

İl Müdürlüğüne müracaatta bulunarak iş arayışında olan depremzede vatandaşların eğitim, meslek, iş tecrübesi, iş arayışında olduğu sektör vs. bilgileri kayıt edilerek oluşturulan havuza aktarılmakta ve meslek odaları ile yapılan görüşmeler sonucu işverenlerden alınan taleplerle vatandaşların bilgilerine eşleştirilerek vatandaşların istihdamı sağlanıyor.

Bu doğrultuda tüm ilçelerde şubesi bulunan BİM, ŞOK ve A101 market üst yöneticilerine ve yerelde PAŞALAR MARKET’e İŞKUR İl Müdürü Okan Şentürk tarafından ziyaretler gerçekleştirildi.

Personel temininde depremden etkilenen vatandaşların öncelikli olarak değerlendirilmesi hususunda görüşüldü.  Konuya hassasiyet ile yaklaşan firma yöneticileri, felaketten etkilenen vatandaşların çalışma hayatındaki zararlarını asgari düzeye indirmek adına işbirliği içerisinde çalışmaya hazır olduklarını ifade ettiler.

Marketlerin herhangi bir meslekte eleman talebi olduğunda kendileri ulaşmaları durumunda bulundukları çevreden, olmaması durumunda İŞKUR havuzu taranarak depremzede vatandaşların yönlendirmesi yapılacak.

İŞKUR İl Müdürü Okan Şentürk konuyla ilgili yaptığı açıklamada; “Burada önemli olan bu vatandaşlarımızın istihdamına destek olarak bir nebze de olsa yaralarımızı sarmak, amacımız başka bir ilden kalkıp ilimize gelmiş olan depremzede vatandaşlarımızın hem sosyal hayata dönüşüne hem de istihdam edilmelerine katkı sağlamak, 1 kişilik istihdam demek bir aile demek , bu bilinçle elimizden geleni yapmaya devam edeceğiz” dedi. 

Editör: TE Bilisim