Zonguldak Bülent Ecevit Üniversitesi’nin TIP Fakültesi Kantinini yüksek kira ile ihale ettiği bu nedenle işletmecinin piyasanın çok çok üzerinde fiyat politikası uyguladığı öğrenildi.

Hijyen eksikliği ve fahiş fiyatları ile gündeme gelen Zonguldak Bülent Ecevit Üniversitesi TIP Fakültesi Kantini’nin aylık 270 bin liraya ihale edildiği öğrenildi.

Dudak uçuktan fiyatlarla kirayı belirleyen Üniversite yönetiminin kamu yararından çok ticaret mantığı ile belirlediği kira bedeli yüzünden işletmecilerin eleman çalıştırmak istemediği Kantin’de ürün fiyatlarının piyasanın çok çok üzerinde satılmasına da neden olduğu ileri sürülüyor.

Kiranın yüksek bedelle olması ile işletmeciyi az eleman ve yüksek fiyat politikasına ittiğini belirten sektör temsilcileri kira bedelinin düşmesi durumunda fiyatların ve hijyenin vatandaşa yansıyacağını dile getirdiler.

Çevre illerden gelen hasta ve hasta yakınları ile bölge hastanesine dönüşen TIP Fakültesi’nde kantinin yetersiz olduğunu da dile getiren vatandaşlar, satışa sunulan ürünleri Zonguldak Bülent Ecevit Üniversitesi Rektörü İsmail Hakkı Özölçer’in de tatmasını isterken, Üniversitenin kamu yararına kira bedelini düzenleyerek vatandaşları gözeten bir politika izlenmesini talep ettiler.

Diğer taraftan BEÜ Yönetiminin bir kaç gün Kantin ihalesine çıktığı, aynı işletmecinin aynı koşullarda ihaleyi tekrar kazandığı öğrenildi.

Editör: TE Bilisim