Zonguldak Belediye Başkanlığı döneminde Belediye olarak Ulutan Barajına jeneratör alarak tek bir kalıcı hizmet üreten Selim Alan’ın Kastamonu Belediyesi’nin güneş enerji santrali ile su maliyetlerini düşürme projesini uygulayarak vatandaşın belini büken % 190 oranındaki fahiş su faturaları düşürmesi bekleniyor.
İşte Kastamonu Belediyesi’nin elektrik maliyetini düşürecek olan yatırımı;

Kastamonu'nun Devrekani Belediyesi’nce, hayata geçirecek 'güneş enerji santralı' projesi ile ilçenin içme suyu hattı için gereken elektrik ihtiyacının karşılanacağı bildirildi. Devrekani Belediye Başkanı Engin Altıkulaç, gazetecilere açıklamasında, uzun zamandır üzerinde çalıştıkları güneş enerji santralı projesinin tamamlandığını ve ihale aşamasına getirdiklerini söyledi. Proje ile ilçenin içme suyu hattındaki elektrik ihtiyacının büyük kısmının karşılanabileceğini belirten Altıkulaç, şöyle dedi:
“Güneş enerjisi santrallerini artık birçok alanda ve bölgede görmemiz mümkün. Bunun için çeşitli teşviklerde devletimiz tarafından sunuluyor. Uzun zamandır projesi üzerinde büyük özveri ile çalıştığımız güneş enerji santrali (GES) projemizin tüm çalışmaları bitmiştir. Yarın itibari ile ihale işlemine başlıyoruz. Tekke kayası bölgesinde toplam 4 dönüm üzerine inşa edeceğimiz enerji santrali ile Devrekani belediyemizin başta içme suyu için ihtiyaç olan elektriğin büyük bir kısmını güneşten karşılanacak ve ciddi manada elektrik masrafımızı karşılayacaktır. Temmuz ayı sonu itibari ile inşaatını bitirmeyi planlıyoruz. Yatırım büyüklüğü toplam 4 milyon TL olan bu projemiz Devrekani’mize hayırlı uğurlu olsun inşallah.”

 

Editör: TE Bilisim