Zonguldak Belediye Başkanı Selim Alan'ın 2020 yılı Ekim ayı Belediye Meclis toplantısında ve bazı TV yayınlarında gündeme getirdiği Acılık Otoparkı ve İtfaiye mevkiine İş Merkezi yapımı projesi için bugün zemin etüd çalışmalarına başlandı.

CHPli Meclis üyelerinin halkın kullanımına yönelik alan isteğine karşın Acılık Mevkiinde İş merkezi için birkaç proje fikrinin olduğunu belirten Alan'ın Fevkani Köprü altı esnafının ve son dönemde yıkılması gündemde olan Merkez çarşısı esnafının yer almasını planladığı Acılık İş Merkezi Projesi için bugün iş makinelerinin hazır bulunması ve zemin etüd çalışmalarına başlanarak alınan numunelerin Ankara'ya gönderileceği öğrenilirken, bugün yapılacak Belediye Meclis toplantısında da konunun gündeme gelmesi bekleniyor.

Sosyete pazarı tarihte kalacak

Ekim ayı Belediye Meclis toplantısında Alan şu sözlere yer vermişti; “Büyük ihtimalle yılbaşına kalmadan konuyu kökten düzelteceğiz. Orasıyla ilgili planlarımız var. Biz hiçbir hizmet aksadığı ya da geciktiğinde mazeret aramıyoruz. Biz o alanı 2020 yılı planımızda itfaiyeyi de oradan alarak biran evvel iş merkezi yapmak istiyoruz. 2-3 tane proje çizmiştik ancak en doğrusuna karar vermek için titiz davranıyoruz. 1-2 ay içerisinde orayla ilgili kararımızı vereceğiz. Bilindiği gibi şantiyelerimizi tek çatı altında toplama girişimimiz var. İtfaiyeyi de oradan aldıktan sonra kısa zamanda belki yılbaşına kalmadan orayla ilgili ilk kazmayı vuracağız ve orayı şantiyeye çevireceğiz. Bu nedenle 2012 yılında sosyete pazarı diye tabir edilen yer tarihte kalacak. Oraya inşallah vatandaşlarımızın çok rahat hizmet alabileceği, alışveriş yapabileceği, esnafımızın da rahat edebileceği mekan olacak. Özellikle köprü altı esnafımız işgalci konumunda. Bunlar kiracı dahi olmayan, tapusunu alma şansı olmayan esnafımıza da böyle bir imkan tanıyacağız. Hazırlıklarımızı yapıyoruz inşallah sorunu kökten çözmüş olacağız.”

Editör: TE Bilisim