Zonguldak'ta Gazeteci Mustafa Özdemir yaptığı “Zonguldak’ta Covid 19 teşhisiyle ilk ölüm' haberi ile bu haberi sitesinde paylaşan gazeteciler soruşturma geçirmiş 5. Asliye Ceza Mahkemesinde devam eden mahkeme karar duruşmasında gazetecilerin beratine karar verdi.

26 Mart 2020 tarihinde yayınlanan “Zonguldak’ta Covid 19 teşhisiyle ilk ölüm' haberini Gazeteciler Osman Sav, Ergin Özkul, Seyfi Poyraz ve Selçuk Koçaklı sitelerinde yer verince Zonguldak Emniyet Müdürlüğü Siber Suçlarla Mücadele ekipleri, yaptıkları sanal devriye sırasında rastladıkları haberle ilgili soruşturma başlatmış, soruşturma sonrasında haberi yapan beş gazeteci gözaltına alınarak, “Halkı, korku, kin ve nefrete alenen tahrik ettiği” gerekçesiyle mahkemeye sevk etmişti.
Çıkarıldıkları nöbetçi mahkeme tarafından serbest bırakılan gazetecilerle ilgili, yargılama, 5. Asliye Ceza Mahkemesi’nde devam etti. Karar duruşmasında mahkemeye mütalaasını sunan Cumhuriyet Savcısı, “Her ne kadar sanıklar hakkında halkı kin ve düşmanlığa alenen tahrik suçundan kamu davası açılmış ise de, sanıkların üstüne atılan suçun yasal unsurlarının oluşmadığı, sanıkların eylemlerinin de herhangi bir suç unsuru içermediği anlaşıldığından ayrı ayrı beraatlarına karar verilmesini” istedi. 5. Asliye Ceza Mahkemesi savcılığın bu mütalaası üzerin tüm sanıkların beraatına karar verdi.

Editör: TE Bilisim