Demokratik Sol Parti (DSP) İl Başkalığı Zonguldak Belediye Nikah Salonunda aday tanıtım töreni düzenledi. 

Belediye nikah salonunda düzenlenen aday tanıtım törenine İl Başkanı Sercan Günarslan, Belediye Başkan Adayı Nurhan Başoğlu, Meclis Üyesi adayları ve partililer katıldı.100 yakın partili salonu tıklım tıklım doldurarak, belediye başkan adayı Nurhan Başoğluna, ''Ak Güvercin geliyor'' slogonlarıyla destek verdiler.

DSP İl Başkanı Sercan Günarslan,''İktidar Partisi AKP her geçen gün kan kaybediyor. Köy ve çiftçi perişan. Esnaf sürekli kepenk kapatıyor. Bu nedenle vatandaşın DSP ile buluşması tek parti demokratik  sol partidir. Bu salonda her geçen gün gençlerimiz kadınlarımız ön plandadır. Belediye başkanlığında meclis üyeliğinde başarılı olacaklarına inancım sonsuz. Demokratik sol partinin kuruluşundan buyuna Ecevit’in öğrencisi denen Burhan Başoğlu’nu size tanıtıyoruz.''dedi. 

Belediye Başkan Adayı Nurhan Başoğlu, ''Bugün Zonguldaksporun maçı vardı ben kronik herkes süper lig takımı tutar ben Zonguldaksporluyum. Ben genç amatör takımına kadar o takımın içinde olan ve taraftarı olan desteklemiş Zonguldaklıyım. Maalesef bugün 3 puan alamamışız. Biz belediyeyi aldığımız da Zonguldakspor’un asla deplasman derdi olmayacak. Zonguldakspor’un altyapı derdi olmayacak. İlk önce 1.Lig sonra da Süper Lige çıkartacağız. Bunun garantisini vermek için kentin sevgisi olmak için 1.sıra adayı Cevat Laçini koyduk. Bu sevgiyle bu sevdayla toplantıya başladık. Biz yola çıkarken Zonguldak belediye Başkanı seçimlerinde iddialı olmayı kafaya koyduk. Ben daha önce mahalle baskısı ile İsmail Eşrefi aday gösterin baskısıyla İsmail Eşrefe teklif ettik. Başkası bu süreçleri daha farklı yerlere taşıyorlar. Öncelikle şunu söyleyim Zonguldak’ta Ali Uzun ve Harun Akın adlarını geçti. Her ikisiyle adaylık teklifi etmedik. O beyfendilerinde bize aday gösterin diye başvuruları olmadı. Ben Zonguldaklılara sessiz düşüncelerine kalmamak için Eşref beyfendiye gittik herkese deymişsin ilişki kurmuşsun o nedenle tekrar DSP' ile devam et dedik. Mutlu oldu ve ben bunu değerlendireceğim 8 yaşındakiler 18 yaşında durumunun nedir diye kamuoyu araştırması istiyorum dedi. Bizde 8 kişilik takım kurduk. Mahalle mahalle gezdiler. 1.parti kararsızlar yüzde 24 AKP ve CHP hemen hemen aynı oldu, 21 DSP dediğimizde, İsmail Eşref dediğimizde herkes şaşırdı. Yüzde 18.7 bir oy çıktı.

Zonguldak seçmen yüzde 24 kararsız. DSP özlenen ve 17 yıldır Türkiye Cumhuriyetinin aranan partisi olmuştur. Bizim bu süreçte anket sürecinin okumamız budur. Sen genel başkan yardımcısısın ve 35 yıldır bu partiye hizmet ediyorsun dediler aday olduk. Her zamanki gibi aday olduktan sonra çatlak ses çıktı. DSP, CHP oylarını bölüyormuş. İkisi de al birini vur ötekini. Oyları bölüyorsun diyen Cumhuriyet Halk Partisi oyları yüzde 35 düşürdü. Nerede kaybedilen yüzde 10 oy. Bunun hesabını verecekler''

Editör: TE Bilisim