Gelecek Partisi Merkez İlçe Başkanı Hülya Özçelik bölge siyasetçilerini 4 ana başlık altında özetleyerek ağır bir dille eleştirirken, Halkın hizmetkarı olan vatandaşın refahını düşünen siyasi oluşumları tercih etmeleri gerektiğini belirtti.

Zonguldak Bölgesindeki siyaset anlayışının Koltuk işgalcileri, Halk Tacirleri, Halkın efendileri ve Fikir ve yürek sahipleri diğer deyimi ile, Halkın hizmetkarları olarak 4 ana grupta özetleyen Özçelik yaptığı eleştirel açıklamada, ‘Bölgemizin siyasetçilerini 4 başlık altında özetleyebiliriz.

1. Koltuk işgalcileri,
Toplum içinde her hangi bir karşılığı olmayan, bu kesim aynı zamanda eziklik psikolojisini de yaşıyor, bunlar ünvan hastasıdırlar, bir ünvan’ın arkasına sığınarak, koltuk veya makam ile kendi egolarını tatmin ederek, toplumda saygı görmeye çalışırlar..

2. Halk Tacirleri :
Siyaseti tamamen ticaret, insanları alınıp satılan birer eşya olarak gören, duygusuz, kişiliksiz karaktersiz olan bu kesimin, tek davası inançları para ve ranttır.

3. Halkın efendileri,
Bu kesim kendilerini halktan üstün görürler ve onların halka değil halkın onlara ihtiyacının olduğunu düşünürler, bunlar okumuş ve okumamışlar olarak ikiye ayrılsalar da, hayata ve topluma bakış açıları aynıdır.
Halk onların emrinde ise hizmeti hak ediyor, değilse hizmeti hak etmiyorlar.

4.Fikir ve yürek sahipleri diğer deyimi ile, Halkın hizmetkarları,
bu kesim rant çıkar iktidar tanımaz, kendi geleceklerini değil, toplumun geleceğini düşünürler, mevki makam umurlarında değildir. Doğruyu nerede ve hangi koşulda olursa olsun haykırırlar. Çünkü fikir sahipleridirler ve halkını karşılıksız severler. onlar için iktidar halkın efendisi değil, kölesi olmalıdır..

Kısacası Bölgemizin siyasetçileri bu 4 kesimden oluşur.

Birinci kesim iktidarda ise mensubu olduğu partiyi bitirir, ikinci kesim iktidarda ise Halkı bitirir, Üçüncü kesim iktidarda ise halk cahilleşir ve köleleştirilir, Dördüncü kesim iktidarda ise, ülkeye Demokrasi refah kalkınma gelir ve Halk huzur içinde yaşar..

Burada halkımızın yapması gereken tek şey dördüncü kesim Halkın hizmetkarlarını iktidara getirmektir.
Bizler gelecek partisi yöneticileri olarak, bütün kadrolarımızı dördüncü kısımda zikrettiğimiz makam mevki peşinden olmayan tamamen tek amaçları halka hizmet olan, fikir sahiplerini yönetime seçip, iktidara götürmeyi hedefliyoruz.

Rabbim bizi halkımıza karşın mahcup etmesin’ dedi.

Editör: TE Bilisim