İftira attığı ve şantaj yaptığı için sokakta tek başına gezemeyen, Milletvekili Hamdi Uçar, Kozlu Belediye Başkanı Ali Bektaş, Zonguldak Belediye Başkanı Ö. Selim Alan’ın destekleri ile dönemin Valisi Erdoğan Bektaş tarafından koruma alması sağlanan Ali Rıza’nın Devletin korumasında olmasına rağmen halen iftira ve şantajlarını sürdürmesi kentte tepkilerin yüksek sesle dile getirilmesine sebep oldu.

Koruduğu siyaset ve bürokrat yapısına muhalif olan herkese bir kulp takarak köşesinde imalı, isimsiz yazılarla aşağılayan, itibar cellatlığı yapan Ali Rıza’nın son yazıları bardağı taşıran son damla olmuştu.

Filyos Belediye Başkanı Ömer Ünal ve müteahhit arkadaşı Zekai Bükrü’den nemalanmak amacıyla Ömer Ünal’ın bir davadan beraat etmek amacıyla  bir bilirkişiye 100 bin lira rüşvet verdiğini haberini yapan Alev Uzunbaş’a belden aşağı yazılar yazan Ali Rıza’nın, Alev Uzunbaş tarafından Devlet Koruması altında bu yazılarını nasıl yazdığını sorması üzerine yıllardır sessizce şantaja uğrayanlar tepkilerini yüksek sesle dile getirmeye başladı.

İsimli, isimsiz şantaj yazıları mağduru olan bir çok iş adamanın Zonguldak Valisi Mustafa Tutulmaz’dan randevu alacağı, ardından İç işleri Bakanı Süleyman Soylu’ya giderek şikayet edecekleri öğrenildi.

Editör: TE Bilisim