Kritik tavsiye kararlarının alınacağı Bilim Kurulu toplantısı sona erdi. Toplantı sonrası Türkiye'deki corona salgınıyla ilgili son gelişmeleri açıklayan Bakan Koca, "Şu ana kadar 49 ilde mutasyonlu virüs tespit edildi. Bize özgü yeni bir mutant tespit edilmedi" ifadesini kullandı. Koca ayrıca, vaka sayısında düşüş yaşanan illerde 65 yaş üstü vatandaşlara uygulanan kısıtlamanın esnetilebileceğini açıkladı.

AYRI BİR HAZIRLIĞIMIZ DEVREDE”

* Sputnik’le ilgili Türkiye’de toksikolojisi başladı. Onunla ilgili de ayrı bir hazırlığımız devrede. Rus aşısının Türkiye’de üretimiyle ilgili bir hazırlık. AStraZeneca’yla görüşmelerimiz de bugünlerde daha yoğun. Zannediyorum önümüzdeki 1-2 hafta içerisinde bir ön sözleşme imzalanabilir.

Bizim için önemli olan nisan, en geç mayıs ayında aşılama sürecini tamamlayabilir olmak. Bu süreci derken, özellikle 20 yaş üstü nüfusumuz belli. Toplamda nisan, en geç mayıs sonuna kadar 105 milyon doz aşıya erişeceğimizi biliyoruz. AstraZeneca, BioNTech ilavesi dışında söylüyorum. 52.5 milyon insanımızın aşılanması demek bu.

Editör: TE Bilisim