(Özel Haber)

Türkiye Taşkömürü Kurumu’nda çıkarılan kömürün lavvarlanma işinde işler iyice karıştı.

TTK’nın en verimli lavvarı Asma Lavvarını kapatarak hurdaya verme kararı veren TTK Genel Müdürü Kazım Eroğlu’nun öngörüsüzlüğünü kurum ve maden işçileri ödüyor.

Asma Lavvarında yıkama işlemini ortadan kaldıran Genel Müdür Eroğlu, Üzülmez’de çıkan kömürü Çatalağzı Lavvarına gönderdi. İşletmecinin kapıya kilit vurması nedeniyle günlerdir Devlet Demir Yollarından kiralanan vagonlarda bekleyen kömür ekonomik hale getirilemezken, DDY’ye vagon kirası ödenmek zorunda kaldı.

Çıkarılan kömürü yıkamaktan aciz kalan TTK Genel Müdürü, Üzülmez’de üretilen kömürleri de stoklamak zorunda kaldı.

Yaklaşık 10 Milyon TL harcanarak Çatalağzı’nda yapılan ÇAKA tesisini de kullanamayan TTK, mevcut kömürleri ve yeni üretilen kömürleri koyacak yer bulamadı.

Asma Lavvarında çalışan işçilerle de mahkemelik olan ve tazminat davaları ile karşı karşıya kalan TTK Genel Müdürü Kazım Eroğlu’nun bu kez kapatmaya çalıştığı Asma Lavvarını tekrar ihaleye çıkararak yıkama hizmeti almak istediği öğrenildi.

Göreve geldiği günden bu yana aldığı kararlarla kurumdaki üretimi düşüren Kazım Eroğlu’nun TTK’yı özelleştirme sürecine taşıdığı yorumları yapılıyor.

Editör: TE Bilisim