BEÜ 21. yayını olan, Esra Güner Hacıoğlu tarafından kaleme alınan ve TBMM önceki başkanlarından Köksal Toptan’ın yaşamını konu alan ‘Ağabey Köksal Toptan’ adlı kitap için tanıtım ve imza günü Çaycuma da düzenlendi.

Çaycuma Kültür ve Sanat Merkezi’nde düzenlenen imza gününe; TBMM önceki Başkanı T.C Başbakanlık Kamu Etik Kurulu Başkanı Köksal Toptan ve eşi Saime Toptan, Kaymakam Serkan Keçeli, Belediye Başkanı Bülent Kantarcı, Perşembe Belediye Başkanı İsmail İnam, Nebioğlu Belediye Başkanı Ertan Aydoğan, İlçe Jandarma Komutanı Binbaşı Selçuk Özen, İlçe Emniyet Müdürü Ahmet Kılıç, İl Özel İdare Genel Sekreteri Recep Demirtaş, AK Parti Çaycuma İlçe Başkan Vekili Veysel Karani Doğancı,İlçe Milli Eğitim Müdürü Mehmet Özdemir, Ticaret ve Sanayi Odası Başkanı Zekai Kamitoğlu, Şoförler Odası Başkanı Barbaros Uçar, İlçe Müftüsü Mahmut Rauf Arcaklıoğlu, İlçe Jandarma Karakol Komutanı Ruhi Çevik, daire ve okul müdürleri, muhtarlar katıldı.

Köksal Toptan, “Çaycuma’da bulunmaktan her zaman heyecanlanmışımdır. Çaycuma’nın sokaklarında, köylerinde, çamur ve batak içerisinde çalıştığımız günlerden günümüze bütün geçmiş ve gelişini çok iyi takip eden bir kişi olarak, her gelişimde Çaycuma’ya duyduğum bu heyecan artmıştır.  Bu kitap benim için bütün hayatımın ittifakı oldu. Değerli dostum Mahmut hocaya teşekkürlerimi sunuyorum. Vermiş olduğu karar Türkiye’de bir ilktir. Bir üniversite yaşayan bir siyasetçinin hayatını konu alan bir kitap yayınlıyor. Bu kitap 5 bin basıldı. B kitapta bazı önemli şeyleri atlamışım. Ama bu anlayışla böyle bir kitap ortaya çıktı. Kitapta kaba hatlarıyla benim hayatım var. Bu kitap bizim cumhuriyet tarihinin, cumhuriyetimizin kuruluşundan bu yana gelişiminin de bir özelliğidir. Kitabı okuyanlar geri dönüş yaparak, o dönemler ile ilgili kendilerini bulduklarını söylüyorlar. Yaşadığımız olaylardan bahsettik. Bulunduğumuz yerler itibariyle, bildiğimiz bazı şeylerin sadece bizim tarafımızdan bilinmesi gerekiyor. Paylaşıldığı zaman çok hoşa gitmeyecek bir takım olaylar yazılabilir. Bazı bilgileri mezara kadar götürmemiz gerekiyor. Kitabın eksik ayaklarının olduğunu bende biliyorum, ama onlar yazılmaz. Kimse yazamaz yazmamalı. Onun dışında bilinmesinde zarar değil, fayda olan pek çok bilginin kitapta yer aldı. Esra hanım çok titiz çalışma yaptı. Kütüphanem de bulunan 40 bin kupürlü büyük bir arşivi tek tek inceledi. Unutulan ama okunduğu zaman birçok olayı ortaya çıkarmak mümkün olanıydı. Sekiz aylık bir çalışmanın sonucunda bu kitap ortaya çıktı. Eksiklikler var, inşallah gelecekte tamamlamayı bulabiliriz.  Bu kitap benim Zonguldak maden işçisine armağanımdır. Ben onların sahibi olduğu amele birliği bursu ile üniversite okuyan biriyim. Bu kitapta onlara minnetle her satırında andım. Bizim kursağımızda Türkiye taş kurumunun emeği vardır. Türk siyaseti inşallah önümüzdeki günlerde daha nice Köksal Toptan’lar çıkarır” diyerek sözlerini sonlandırdı.Konuşmaların ardından Kaymakam Serkan Keçeli Köksal Toptan’a plaket takdim ederken, Belediye Başkanı Bülent Kantarcı, Esra Güner Hacıoğlu’na plaket takdim etti.

Editör: TE Bilisim