Filyos ırmağını böyle zehirliyorlar...
Irmak kenarında faaliyet gösteren Hurda Tesisleri Filyos ırmağını pervasızca  zehirliyor.
Devrek Belediye sınırları içinde, Filyos Irmak kenarında faaliyetini sürdüren Hurda tesislerinde çöplerden sızan atık ve kimyasal sular yer altı sularına karışırken, Hurda tesisleri tarafından paçal haline getirilen tıbbı atıklar, çöp, plastik gibi atıklar ırmağa bırakıldı.

Corona Virüsü nedeniyle insanların sokağa çıkmadığı Cuma Günü, ırmak kenarında bulunan Cantekinler Geri Dönüşüm ve Hurdacılık firması çöpleri 'Plastik kırma ve naylon kırma' olarak tabir edilen paçal haline getirdiği ve ırmağa saldığı çevre sakinleri tarafından iddia edildi.
Çevrenin gözle görülür bir şekilde kirlenmesine neden olunurken, aynı firmanın 7-8 elemanını Çaydeğirmni'nde bulunan Arıtma tesisine göndererek mıntıka temizliği yaptırdığı iddia edildi.

Çevre sakinleri pervasızca çevreyi kirleten Geri döşüm tesislerinin yasal lisansları almadan 'Plastik ve naylon kırma' işlemi yaparak hem yasal olarak suç işlendiği hem de çevre kirliliğine neden olan tesislerle ilgili  Zonguldak Çevre ve Şehircilik İl Müdürlüğü'nün harekete geçmesini istediler.


CİMER ve BİMER'e şikayet edildi, Ceza yedi!
Diğer taraftan Ahmet Cantekin'e ait olan Hurda tesisis geçmiş yıllarda da çevre kirliliğine neden olmuş, yapılan ihbarlar sonrası denetim yapan Çevre Müdürlüğü tarafın cezai yaptırım uygulanmıştı.

Editör: TE Bilisim