Zonguldak Valisi Osman Hacıbektaşoğlu imzasıyla yapılan açıklamada, il genelinde etkisini artıran kar yağışı, buzlanma ve ulaşımda yaşanabilecek olumsuzluklar göz önünde bulundurularak bazı tedbirlerin alındığı belirtildi. Bu kapsamda, 13 Ocak 2026 Salı günü zonguldak genelinde eğitim faaliyetlerine 1 gün süreyle ara verildiği bildirildi.

AFAD Personeline İlk Yardım Eğitimi verildi
AFAD Personeline İlk Yardım Eğitimi verildi
İçeriği Görüntüle

Zonguldak Valiliği'nin açıklamasına göre; il genelindeki resmi ve özel tüm örgün ve yaygın eğitim kurumları, özel kreşler, gündüz bakımevleri ve rehabilitasyon merkezlerinde eğitim-öğretim faaliyetleri durduruldu. Ayrıca il düzeyinde planlanmış olan hizmet içi eğitimler ile e-sınav merkezlerinde gerçekleştirilecek tüm e-sınav faaliyetlerinin de aynı gün için iptal edildiği ifade edildi.

Açıklamada kamu çalışanlarına yönelik idari izin düzenlemesine de yer verildi. Buna göre; kreş ve anaokuluna çocuğu devam eden kadın personel, malul, engelli ve hamile kamu çalışanları idari izinli sayıldı. Sağlık, güvenlik ve 24 saat esasına göre hizmet veren birimlerde görev yapan personelin durumunun ise hizmetin gereği doğrultusunda ilgili birimler tarafından değerlendirileceği kaydedildi.