Milli Eğitim Müdürlüğünde ilginç atamalar devam ediyor.

Zonguldak İl Milli Eğitim Müdürü Züleyha Aldoğan, geçtiğimiz günlerde İlim Yayma Cemiyeti'nin Zonguldak Belediyesi'nde düzenlediği etkinliğe protokol üyesi olarak katılmıştı.

İlim Yayma Cemiyeti Zonguldak Şubesi’nin düzenlediği Ortaöğretim kurumları resim, kompozisyon ve şiir yarışması ödül töreninde konuşma ve ödül verme sırası krizi yaşanmıştı.

Zonguldak İl Milli Eğitim Müdürü Züleyha Aldoğan, kendisine söz verilmediği için organizasyon içinde yer alan İl Müdür Yardımcısı Sadettin Dede’yi eleştirmişti.

Sonra ne oldu üç beş gün sonra bir açıklama yapmadan Sadettin Dede yerine Marmaris Milli Eğitim Müdürlüğü döneminde birlikte çalıştığı Ankara Gölbaşı Milli Eğitim Müdürlüğü’nde görevli Fahri Karaaslan’ı Zonguldak Milli Eğitim Müdür Yardımcılığı görevine getiren Züleyha Aldoğan doğrumu yaptı yanlış mı yaptı?

Öyle yada böyle Züleyha hanım yapması gerektiğine inandığı şeyi yaptı. Belki bir çoğumuza göre yaptığı iş veya yöntemi yanlış bu ayrıca tartışılabilir ama Züleyha hanım aslında siyasilere de bir ders verdi. Göreve geldiğini gazetelerden öğrenen siyasetçilerin bulunduğu bir şehirde gücü zaten o gün  belli olmuştu. Bursa milletvekillerinin haberi olmadan Bursa’ya kim bir il milli eğitim müdürü atayabilir. Antalya milletvekillerinin haberi olmadan onayı olmadan Antalya Milli Eğitim Müdürü atayabilirler mi?

Zonguldak olunca iş değişiyor bırakın onayı haberi bile olmadan atanan il müdürlerine milletvekilleri ve siyasiler koşa koşa hayırlı olsun demeye gidiyor. Öyle olunca da bu piyangodan çıkan atamalar devam ediyor. Züleyha hanım başarılı bir yönetici olabilir. Ancak Zonguldak da İl Milli Eğitim Müdürlüğü görevini başarı ile yerine getirebilecek eğitimciler yok mu? Diğer müdürlüklerde de aynı durum.

Bakın tarihinin en başarısız yönetimini gösteren zararı tavan yapan, üretimde azaltma rekorunu eline geçiren TTK Genel Müdürüne diğer milletvekilleri Polat Abinin sınıf arkadaşı ne yapalım diye tavır alamıyor. Genel Müdüre üç beş tane güvenlik görevlisini işe aldırabildikleri için üç beş kişiyi şef yaptırabildikleri için Cumhurbaşkanına ağır hakaret ettiği halde sol görüşlü bir sendika başkanını  Amir olarak ödüllendirmesine bile bir şey diyemeyen siyasetçilerin Züleyha hanımdan öğrenecekleri birşeyler olmalı İktidar olma konusunda.

Yanlış yaptığına inandığı kişiyi görevden aldı yerine güvendiği kendisine inandığı yakın birini göreve getirdi. Yanlış bir uygulamadır veya doğru bir uygulamadır ayrı bir tartışma ama iktidar olmak budur. İktidar böyle olunur.

Yada bunun  tersi de iktidar olduğunu göstermenin bir yoludur. Bir dakika sen kime sordun da bunu aldın da bunu getiriyorsun olmaz diyerek durdurabiliyor musun?

İşte o zamanda iktidarsın. Yoksa millet yarın bu işleri yapabilecek kişileri bulacaktır.

Milletvekillerimizin iktidarda olduğunun farkında olmalarında sorun olduğu sürece bu tür ilginç atamalar her zaman devam edecektir.