İl Başkanı, Villayı nasıl aldı? İl Başkanı, Villayı nasıl aldı?

CHP İl Başkanı Dural yaptığı açıklamada, "3 Mart  1992 yılında Kozlu ilçesindeki TTK müessesesinde maden ocağında grizu patlamaları sonucu  263 maden emekçisini kaybettiğimiz facianın 32. Yılı!  
32 yıl önce yaşanan bu büyük acıya rağmen gerekli önlemler alınmadığı, gerekli düzenlemeler yapılmadığı için madenler can almaya, işyerleri çalışanların mezarı olmaya devam ediyor. Her yıl binlerce emekçi çalışırken hayatını kaybediyor.
Taş kömürü hem Zonguldak için, hem de Türkiye için önemi tartışmasız olan bir enerji kaynağıdır. Zonguldak ekonomisinin temeli taş kömürüne dayanmaktadır.
Dünyanın en zor ve en tehlikeli mesleği olan madencilik, Zonguldak’ın var oluş nedenidir. Zonguldak’ta pek çok aile, yerin yüzlerce metre altında zor şartlarda çalışarak geçimini sağlamaktadır. 
7 Mart 1983 yılında Armutçuk’ta, Türkiye Taşkömürü Kurumu’na ait maden ocağında meydana gelen grizu faciasında ise 103 maden işçisi hayatını kaybetmişti
Bu duygu ve düşüncelerle ;yerin metrelerce altında çalışırken şehit düşen 32 yıl önce Kozlu, 41 yıl önce Armutçuk faciasında kaybettiğimiz maden işçilerimiz başta olmak üzere şimdiye kadar iş kazalarında yaşamını yitiren tüm maden şehitlerimizi rahmet ve minnetle anıyoruz.

Editör: Haber Merkezi