Zonguldak’ın Çaycuma İlçesinde ilk ve tescilli manda yoğurdu üreticisi Aynur Abla, Adalet Bakanı Yılmaz Tunç’u konuk etti.

Çaycuma’da doğal, organik ürünler ile coğrafi işaretli Çaycuma Manda Yoğurdu üretip satan Aynur Çakar, İlçe merkezinde bulunan “Aynur Abla” Yöresel Ürünler Mağazası dün önemli bir konuğu ağırladı.

Zonguldak’a gelerek bir dizi açılış ve ziyaretlerde bulunan bölgenin önemli isimlerinden Adalet Bakanı Yılmaz Tunç, Çaycuma İlçe ziyaretinde aynı zamanda Cumalı Kadınlar Kooperatifi Başkanı Aynur Çakar ile Zonguldak İli Manda Birliği kurucusu eşi Şenol Çakar’ı ziyaret etti.

Manda yoğurdunu satırla kesti!

Unutulmaya yüz tutan Çaycuma Manda yoğurdunu yaklaşık 16 yıl önce kadın girişimci olarak yaptığı projeyle tekrar Türkiye’nin ünlü bir markası haline getiren Aynur Çakar, Adalet Bakanı Yılmaz Tunç ile bir süre sohbet etti.

Aynur Abla markasını yıllardır bildiğini söyleyen Yılmaz Tunç daha sonra manda yoğurdunu tepsiye dökerek satırla keserken, kendisini takip eden gazetecilere de ikramda bulundu.

Aynur Çakar, dünyaya tanıttı!

Aynur Abla Yöresel Doğal Organik ev Ürünleri ile Caycuma Manda Yoğurdu sahibi Aynur Çakar’ı tebrik eden Adalet Bakanı Yılmaz Tunç, “Aynur Abla Manda yoğurduğunu biliyorum, yıllardır buradan geçerim, maşallah. Aynur hanım, 'Aynur abla' markasıyla manda yoğurdunu Türkiye’ye, dünyaya tanıtan isimdir. Sizleri tebrik ediyorum, kutluyorum. 8 Mart Dünya Kadınlar Günü’nüzü de kutluyorum” dedi.

Çaycuma’dan başka bir yerde bulamazsınız!

Kolon Kanseri başta olmak üzere bir çok hastalığın şifası olarak bilinen manda yoğurdunu kendisini takip eden gazetecilere de ikram eden Adalet Bakanı Yılmaz Tunç, “Arkadaşlar bu manda yoğurdu, Çaycuma’dan başka bir yerde bulamazsınız” yorumunda bulundu.

20 Nisan'da açılıyor... 20 Nisan'da açılıyor...

Adalet Bakanı Yılmaz Tunç’a AK Parti Zonguldak Milletvekili Ahmet Çolakoğlu, Çaycuma AK Parti Belediye Başkan Adayı Bünyamin Bostancı, AK Parti İl Yönetim Kurulu Üyeleri, Çaycuma İlçe Başkanı Birol Yiğit ve çok sayıda partili eşlik etti.

Editör: Haber Merkezi