Seminere, GMİS Genel Başkanı Hakan Yeşil, Genel Başkan Yardımcısı İsa Mutlu, Genel Sekreter Yener Arslanbuğa, Genel Mali Sekreter Yalçın Yiğit, Genel Teşkilatlandırma ve Eğitim Sekreteri Tayfun Demir, şube başkan ve yöneticileri ile işyeri temsilcileri katıldı. Genel Başkanı Yeşil ve Genel Merkez Yönetim Kurulu Üyeleri, seminer salonuna girişleri sırasında ‘İşte başkan işte sendika’ sloganları ve alkışlarla karşılandı. Saygı duruşu ve İstiklal Marşı’nın okunmasıyla başlayan seminerin sunuş konuşmasını Genel Teşkilatlandırma ve Eğitim Sekreteri Tayfun Demir yaptı.

Eğitim seminerlerinin önemine değinen Demir, “Sendikamız olarak örgütlenme ve eğitim çalışmalarına büyük önem vermekteyiz. Genel Başkanımız Sayın Hakan Yeşil ve genel merkez yönetim kurulu olarak bizler için çok önemlisiniz. Siz değerli katılımcılara burada konularında uzman eğitimcilerimiz ile seminer vereceğiz. Sizlerden isteğimiz burada öğrendiğiniz bilgi ve birikimleri görev yaptığınız müesseselerde arkadaşlarımız ile paylaşmanız. Seminerin sendikamızın ve işçi sınıfının mücadelesine katkı vereceğine inancım tamdır. Bu duygu ve düşüncelerle hepinize katılımlarınız için teşekkür eder, çalışmalarınızda kolaylıklar ve başarılar dilerim.” dedi.

YEŞİL: MÜCADELE BİLGİ VE EĞİTİMLE OLUR

 GMİS Genel Başkanı Hakan Yeşil de seminerin açılış konuşmasını yaparak, sendikal mücadelenin en önemli ayağının bilgi ve eğitim olduğunu ifade etti. Eğitim seminerlerinin sendikal mücadelede büyük önem arz ettiğini ifade eden Genel Başkan Yeşil, şöyle konuştu:

“Eğitimler bizler için olmazsa olmazlarımız. Birlik ve beraberliğimizi pekiştirmek, dayanışmamızı sağlamak ve beraber hareket etmek adına bu salonlarda beraber olmamız ve değerli hocalarımızın bizlere katkılar vererek ileriye dönük çalışmalarımızın alt yapısını oluşturmamız lazım. Mücadele bilgi ve eğitimle olur. Sendikamızın mücadelelerle dolu geçmişi var. Her an bizim hazır olmamız lazım. Bu bilgi ve birikime sahip olmamız lazım. Bu salonlarda olmamızın bu eğitimlerin amacı bu. Görüyorum ki herkes bu salonda olmaktan sendikasıyla arkadaşlarıyla olmaktan memnun. Aramızda Türkiye’nin 13 bölgesinde bizleri temsil eden MTA temsilcisi arkadaşlarımız var. Biz büyük bir ailemiz. Onlar bizim Türkiye’ye açılış kapımız. Hepsine sizler adına hoş geldiniz diyorum. Bizler için çok değerliler. Bizler büyük bir aileyiz. Bu büyük ailenin oluşması dayanışmadan geçer. Çok değerli hocalarımız engin bilgileriyle bizleri aydınlatacak. Bizler emekçiyiz. İş güvenliğimiz can güvenliğimiz çok önemli. Ocaklardan çıkan en değerli cevher insandır. Bunu unutmadan çalışmalıyız. İş yerlerimizde böyle çalışmak zorundayız. Sizler iş yerlerinde sendikamızı temsil eden yöneticilersiniz. Görevleriniz var. Bu görevleri hep beraber yapmak zorundayız. Ben eğitim seminerimizin camiamıza hayırlı olmasını diliyorum. Hepinize katılımlarınızdan dolayı teşekkür ediyorum.”

UZMANLAR EĞİTİM VERDİ

Dev kaya parçaları tehlike saçıyor... Dev kaya parçaları tehlike saçıyor...

Genel Başkan Yeşil’in konuşmasının ardından Ankara Yıldırım Beyazıt Üniversitesi Öğretim Üyesi Tarkan Zengin, ‘Türkiye’de sendikalar ve sendikal kavramlar’ konulu seminer verdi. Ardından ise Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakanlığı Çalışma Uzmanı Yüksek Maden Mühendisi Berk Atalı, “Madenlerde İş Sağlığı ve Güvenliği Önlemleri-Güvenlik Kültürü” konulu sunumunu gerçekleştirdi. Program sonunda GMİS Genel Başkanı Hakan Yeşil, Atalı’ya madenci heykeli takdim etti.

Editör: Haber Merkezi