Cinayetlerin kol gezdiği kaçak kömür ocaklarının yaygın olduğu Gelik Beldesinde 3.’cü dönem AK Parti Belediye Başkan Adayı adayı olarak Mahalli seçimlere girmeye hazırlanan Belediye Başkanı Burhan Sezgin, belinde silahıyla adeta haydut gibi iş adamına saldırdığı, hurdacıları dövdüğü günleri unuttu. Tekrar adaylığını garantilemek isteyen Sezgin, uzun yıllar sonra halk ve kamuoyunun yakından tanıdığını önemli isimlerle poz vererek imaj tazelemeye çalışmaları gözden kaçmadı.

Zonguldak’ta Rödövanslı saha sahiplerinden De-Ka Madencilik firmasının ortaklarından iş insanı Musa Demir’in kendi deposunda bulunan hurdaları satmak isterken Gelik Belediye Başkanı Burhan Sezgin’in hışmına uğramış sözlü ve fiili saldırısına maruz kalmıştı.

İş insanı Musa Demir’in kendi deposundaki hurdalar için çağırdığı hurdacıyı da döverek terbiye etmeye çalışan AK Partili Belediye Başkanı Burhan Sezgin hakkında dava açılmıştı.

Zonguldak’ın Kilimli İlçesi Gelik Beldesinde birahane işletirken bir an da Belediye Başkanı olan Burhan Sezgin’in lüks yaşamı merak konusu oldu.   

Ne olmuştu?

AK Partili Belediye Başkanı, İş adamına saldırdı…

Ak Partili Gelik Belde Belediye Başkanı Burhan Sezgin, Deka Madenciliğin ortaklarından Musa Demir'a saldırdı. Musa Demir, Burhan Sezgin hakkında şikayette bulundu.

Musa Demir, Gelik'te şirketine ait işyerinde kullanılmayan malzemeleri hurdacıya sattığını, ancak Gelik Belediye Başkanı Burhan Sezgin'in anlaşılmaz bir şekilde bu satışı engelleyip kendilerine saldırdığını açıkladı.
Musa Demir, polise verdiği ifadede olayı şöyle anlattı: "DEKA Madencilik Sanayi Ticaret Limited Şirketinin ortaklarından biriyim. İşyeri yemekhanesi ve yatakhanesi eskidiği için yapının demirlerini hurdacılara sattım. Hurdacı Ali Kavraz bana; 'Çıkan hurda demirleri yüklerken Gelik Belediye Başkanı olan Burhan Sezgin beni dövdü' dedi. Bunun üzerine DEKA Madenciliğe gittim. Ayhan ve Metin adlı iki zabıta memuru yanıma geldi 'Musa Abi bu malzemeyi alamazsin' dediler. Ben de kendilerine; 'Malzeme benim ben aılrım gidin' deyince zabıta görevlileri oradan gitti. Birkaç dakika sonra o iki zabıta ile Gelik Belediye Başkanı Burhan Sezgin yanıma geldi. Burhan Sezgin, 'Malzemeyi alamazsın' dedi. Bende kendisine; 'Mal benim istediğim gibi alırım' deyince, Burhan Sezgin bana; 'Şerefsiz, ananı avradını...' şeklinde küfür etti. Ben kendisine 'Kim kimin hakkını yiyiyorsa o namussuzdur, şerefsizdir' dedim. Bana hakaret eden Burhan Sezgin isimli şahıstan davacı ve şikayetciyim."

*

Belediye Başkanı'nın darp ettiği hurdacı konuştu

Çatalağzı Belde muhtarları belli oldu... Çatalağzı Belde muhtarları belli oldu...

DEKA Madencilik ortaklarından İş Adamı Musa Demir, Gelik'te şirketine ait işyerinde kullanılmayan malzemeleri hurdacıya sattığını, ancak AK Parti'li Gelik Belediye Başkanı Burhan Sezgin'in anlaşılmaz bir şekilde bu satışı engelleyip Hurdacı Ali Kavraz'ı darp ettiği ve kendisine de saldırdığı iddiasıyla şikayetçi olmuştu. Hurdacı Ali Kavraz, Burhan Sezgin'in kendisini tekme tokat darp ettiğini belirterek; "Kilimli ilçesi Gelik Beldesi'ndeyiz. Burası Musa Demir'e ait iş yeri. Burada kendisinin hurdaları var. Buradan biz hurdaları alırken Belediye Başkanı Burhan Sezgin gelerek tekme tokat bana vurdu. Kilimli Polis Merkezi'ne giderek kendisinden şikayetçi oldum. Belediye Başkanı Burhan Sezgin'den davacıyım. Gereğinin yapılmasını istiyorum, devletimize güveniyoruz" dedi.

BAŞKANIN SALDIRDIĞI MUSA DEMİR KONUŞTU

Gelik Belediye Başkanı’nın saldırısına maruz kalan Musa Demir, Halkın Sesi’ne konuştu…

Gelik Belediye Başkanı Burhan Sezgin’in sözlü ve fiili saldırısına maruz kalan De-Ka Madencilik firmasının ortaklarından Musa Demir, olayla ilgili yaşananları anlattı. Kendisinden sönce hurda eşyaları almaya giden hurdacının da darp edildiğini ileri süren Demir, Sezgin'den şikayetçi oldu.  

İddiaya göre kendi sahasında bulunan yemekhanesindeki malzemeleri hurdacıya satmak isteyen De-Ka Madencilik ortaklarından Musa Demir, AKP’li Belediye Başkanı Burhan Sezgin'in saldırısına uğradı. Ardından küfretmesine maruz kaldı. Musa Demir ise Belediye Başkanı Sezgin hakkında şikayetçi oldu. Bu arada Sezgin’in hurdacıyı da darp ettiği iddia edildi.

HURDACIYI DA DÖVMÜŞ! 

Başkan Burhan Sezgin’den şikayetçi olan Demir, şunları söyledi:

“Şirketimize kayyum atanmıştı. 3 yıl bekledik. Mahkeme kararıyla kalktı. Yemekhanedeki hurda eşyaları satmak istedim. Hurdacıyı malzemeleri almaya gönderdim. Önce hurdacıyı dövmüş.

Hurdacı arkadaş Ali Kavraz beni aradı. Kendisi de başkandan şikayetçi oldu.

Ben ‘bekle geliyorum’ dedim. Yemekhanenin olduğu yere gittiğimde zabıtalar geldi, ‘Alamazsın’ dediler. Ben ‘malzeme benim değil mi, alırım da satarım da! Gidin polisi, jandarmayı çağırın!’ dedim.

Bunun üzerine Belediye Başkanı Burhan Sezgin geldi, kendi malzemelerimi almama mani olmaya çalıştı. Alamazsın diye diretti.

Niye alamayacağım diyorum?

Gerekçesini söylemiyor. Alamazsın diyor.

Ben de ‘ister polisi çağır, ister jandarmayı, kendi malzememi istediğim gibi alır atarım’ deyince beni itti. Küfretti. Ben de onu ittim. Aramızda sürtüşme yaşandı. Ben sonra polise gidip şikayetçi oldum. Durum bundan ibarettir.” 

Editör: Haber Merkezi