Gelik’te yapılacak seçimlere, Devlete olan borçları ile kömür ocağında ölen madencilere tazminat ödemeyen kömürcüler karıştı.

AK Parti, hakkındaki rüşvet ve gayri ahlaki iddialar nedeniyle tekrar Belediye Başkan adayı göstermediği Burhan Sezgin, belde de aday bulamayan Cumhuriyet Halk Partisi’ne (CHP) geçmiş, aday olmuştu.

Kilimli, Seçim Sonuçları... Kilimli, Seçim Sonuçları...

Gece alemlerine düşkünlüğü ve Belediye Başkanı olduktan sonra artan malvarlığıyla dikkat çeken Burhan Sezgin, AK Parti karşısında seçimi kaybedeceğini anlayınca ortak hareket ettiği kömürcüleri devreye soktu.

Şirketlerin içini boşaltarak SSK ve Vergi borçlarını devletin sırtına yükleyen, tazminat alacağı olan maden işçilerini ise mağdur eden bazı kömür şirket sahiplerinin Gelik’te Burhan Sezgin’e seçim kazandırmak için hane başına para dağıttığı iddiaları ayyuka çıktı.

İddiaya göre; Para karşılığı seçmen avına başlayan Burhan Sezgin’in kömürcü arkadaşları devlete ve işçiye olan borçlarını kaçırırken, servet transferini yakınlarının üzerine geçiriyor. Burhan Sezgin’e yakınlığı ile bilinen Cesurlar Enerji sahibi Resul Cesur’un ise maddi gücüyle seçmen üzerinde etkili olmaya çalıştığı ileri sürüldü.

Zonguldak Valiliği’nin ve Zonguldak Vergi Dairesi’nin naylon faturalarla KDV üzerinden devleti dolandıran ve sürekli şirketleri borçlandırıp yeni bir şirketle kömür ticareti yapan kömür işletmeleri incelemesi bekleniyor.

Bilindiği gibi Zonguldak’ta kömürcülük sektöründe naylon faturalar üzerinden büyük yolsuzluk yapılarak Devletin milyarlarca lira dolandırıldığı, Vergi, Sigorta, KDV ve Gelir vergisi vurgunu yapıldığı iddiası gündeme gelmişti.

Editör: Haber Merkezi