31 Mart Mahalli seçimlere yönelik önemli tespitlerde bulunan Mehmet Baş, “CHP adayı Tahsin Erdem’in ön seçimle belirlenmesi geçmişte sandığa girmeyen CHP seçmenini de konsolide edecektir. Yine Saadet Partisi adayının çalışmaları, projeleri ve etkileyici konuşmaları, Zonguldak sorunlarına parmak basmasının sağ seçmende karşılık bulacağı için AKP tabanından da oy alacaktır. Türkiye genelinde iyi bir çıkış yapan Yeniden Refah Partisi’nin Zonguldak’ta alacağı oylar da sonuca etki edebilir. Ama en önemli hata, hafta sonu yapılan mitingde MHP il başkanına dolayısıyla ülkücülere yönelik yapılan hataydı. MHP İl Başkanı Mustafa Öztürk’ü kürsüye çıkarmayan, Selim Alan’ı Cumhur İttifakının adayı değil de Ak Parti’nin adayı olarak anons eden anlayış sandıkta bunun faturasını öder. Diğer ilçe ve beldelerde MHP’ye hiçbir belediyeyi vermeyerek MHP’yi yok sayan AK Parti bana göre çok önemli ve stratejik bir hata yapmıştır” dedi.

Ne olmuştu?

Selim Alan’ın Cumhur İttifakı adayı açıklanmasının ardından MHP’ye verilen 1 İlçe, 4 Belde sözünü tutmayan AK Parti, Zonguldak MHP teşkilatını yok saymıştı.

Kamuda tasarrufu otomobille ezip geçtiler Kamuda tasarrufu otomobille ezip geçtiler

Merkez İlçe’de MHP’nin desteğini alarak görüşmeleri sonlandıran AK Parti teşkilatı ile Zonguldak Belediye Başkanı Selim Alan, geçtiğimiz haftasonu Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan’ın mitinginde MHP İl Başkanı Mustafa Öztürk’ü kürsüye çıkarmamış, Erdoğan’ın Zonguldak Belediye ziyaretine de davet edilmeyerek refüze edilmiş, AK Parti’nin MHP’yi yok sayan siyasi tavrı parti tabanında ciddi tepkileri de beraberinde getirmişti.

Bu gelişmelerin ardından MHP İl Başkanı Mustafa Öztürk, sosyal medya platformunda “Not ediyoruz sabrediyoruz. İte de bakacağız figürana da. Ama şimdi önceliğimiz teşkilat” şeklinde bir paylaşım yapmıştı.

12345

Editör: Haber Merkezi