Fevkani Köprü hurda yolsuzluğu ile Zonguldak’ta 2952 vatandaşın mağdur edildiği İmar Revizyon Planlarını soran Saadet Partisi (SP) İl Başkanı Cem Dereli, katıldığı bir televizyon programında AK Parti İl Başkanı Mustafa Çağlayan’ı iş adamı zannettiğini söyledi.

Zonguldak’ta yayın yapan Kanal Z ve Elmas TV’de katıldığı canlı yayında Fevkani Köprüsünün hurdalarını sorgulayan Dereli, Dünde sordum, bu günde soruyorum. Gerçek Vekaleten İl Başkanlığı koltuğunda oturan arkadaşın ne iş yaptığını da merak ediyorum. O Fevkani Köprü hurdalarıyla ilgili açıklamayı yaptığı zaman onu önce kamu işlerini bizim gibi yapan müteahhit, inşaat işleri yapan biri olarak düşündüğüm için sordum. Halen daha cevap bulamıyorum mesela bu kentte Mustafa bey ne iş yapıyor? Ben sordukça cevap alamıyorum. Bunu da ayrı merak ediyorum. Çünkü şöyle bir fotoğrafa baktığınızda bir iş adamı düşündüm, hani giyim tarzı olsun, yaşantısı olsun bana söylenenleri duyunca…” dedi.

İşte Cem Dereli’nin Elmas TV’de yaptığı çarpıcı açıklamalardan satır başları;

Köprünün yıkımında köprü altı esnafının gündeme sıkıştırılmış bir köprü gündemiyle Zonguldak meşgul edildi. Tavşana tur tazıya kaç yapıldı. Trafik düzenlemesi yapılabilirdi. Yıkım yapan firma yıkımdan çıkan malozları sermiş yola. Sen bunu niye kaldırmıyorsun. Bu malozun taşınması bu işin kapsamında var.

Köprünün yıkımı tamamlanmadı. Köprünün neden bitmediğini araştırdım. Köprünün bitmemesi sebebi şu boruları su altyapısı ile ilgili problem var. Buradaki boruları kaldırıp ondan sonra taşıyacağız. Belediyecilik en büyük işi nerede sunar suda sunar. Parayı da sudan toplar. Suyla ilgili çalışma belediyenin önünde olur. Siz oradaki su borularının oradan geçtiğini bilmiyor muydunuz? Sen önce yıkımla ilgili sorunları temizler ondan sonra çalışma yapardın. Sen oradaki su borularının neden taşımadın. Oradaki su borular kullanılmayan borularmış. Bu işi bitirmek istemiyorlar. Bu defteri kapatmak istemiyorlar. Ben bu işin bilerek bitirilmek istenmediğini düşünüyorum. Bu iş bitirirken de birilerini katalım mantalitesiyle düşünüyorlar. 
 

Mustafa Çağlayan iş adamı mı, ne iş yapıyor?

Dünde sordum, bu günde soruyorum. Gerçek Vekaleten İl Başkanlığı koltuğunda oturan arkadaşın ne iş yaptığını da merak ediyorum. O Fevkani Köprü hurdalarıyla ilgili açıklamayı yaptığı zaman onu önce kamu işlerini bizim gibi yapan müteahhit, inşaat işleri yapan biri olarak düşündüğüm için sordum. Halen daha cevap bulamıyorum mesela bu kentte Mustafa bey ne iş yapıyor? Ben sordukça cevap alamıyorum. Bunu da ayrı merak ediyorum. Çünkü şöyle bir fotoğrafa baktığınızda bir iş adamı düşündüm, hani giyim tarzı olsun, yaşantısı olsun bana söylenenleri duyunca… Dolayısıyla İl Başkanı’nın eline bir kağıt tutuşturulmuş biz Üniversiteden bir rapor aldık. Bu raporla Fevkani’yi yıktık, şu kadar hurda kadar hurda çıktı, kantar fişleri elimizde var. Senin elinde 5 bin tonluk kantar fişi varken sen getirip bana 1.800 tonunu göstersen geri kalan kantar fişleri nereden bileceğim, nereden anlayacağım. Bir o açıklamalarda şöyle talihsiz bir açıklama var. Eğer burayla ilgili farklı bir fikiri olan varsa MOBESA kameralarından buradan kaç kamyon girip çıktığını görebilir, ne kadar hurda çıktığını diyor. Şimdi size soruyorum. MOBESA Kamerası halka açık bir kamera mı? MABESA kamerasını bana aç deyip, emniyetten izin almadan seyredebilirsiniz? Böyle bir şey olabilir mi? Artık Zonguldak halkıyla, Zonguldak kamuoyu ile gerçekten enteresan bir şekilde dalga geçiyorlar. 

7 Termik santralin bulunduğu Çatalağzı'nda insanlık dışı görüntüler... 7 Termik santralin bulunduğu Çatalağzı'nda insanlık dışı görüntüler...

Vekaleten İl Başkanı neden açıklama yapıyor? Konunun teknik olarak başında yok, ihale aşamasında yok, sonunda neden var?

Bu plan Köprü’den önemli!

Eş zamanlı 6 aylık peridoya da sıkıştırılmış bir gündemdir İmar Revizyon Planları. Geçen hafta Meclis tutanaklarına bakıyorum, tek gündem imar! Sen, 4,5-5 sene durdun son 6 ay, son 3 ay neyi yapıyorsun, neden bu hız. İmar planları Zonguldak için çok önemli, köprüden de önemli, alt yapı çalışmasından da önemli!

Şunu iddialı söylüyorum, lütfen kamuoyu baksın. Bu kadar büyük alanda Türkiye’de devam eden tek imar çalışmasının yapıldığı yer Zonguldak. Böyle bir alan yok, kalmadı hiçbir yerde.

Zonguldak’ın planını Ankaralı şirket yapıyor!

Zonguldak’ta bir imar planlama çalışması yapılması lazım. Zonguldak’ın teknik ve geçmiş sorunların kaynaklandığı için. Ama bu şekilde yapılmaz. 2952 itiraz var, iddialı söylüyorum. Bu yapılan imar planlarının hepsi iptal olacak. Hazinenin arazisine imar düzenlemişi yapmışlar, yapamazlar!

Vekaleten İl Başkanlığı yapan arkadaş, Belediye Başkanı Ankara’da bir fotoğraf paylaşmış. O fotoğrafta bir ofiste, İmar Planlama işi yapılan bir ofiste bir ekranın önünde, Zonguldak görseli açılmış! Arkadaş sen Zonguldak’la ilgili bir konuda, bir planlamada, Köprü’de Üniversiteye yaptırdın. İmar planını da Ankara’da bir şirkete yaptırtıp, Ankara’daki teknik kadroya yaptırtıp, Ankara da ki insanlarla mı Zonguldak’ta İmar Planlama çalışmasını yapacaksın. Yok mu senin Belediye personelin, yok mu Zonguldak’ta şehir Plancıların, Oda yok mu? Bunlardan destek alsana, fikir alsana, personelinle bu işi yapsana!

‘Vatandaş yandım Allah’ dedi!

Parsel parsel Zonguldak’ı satacaklar!

O görselleri büyüttüm ben, büyük bir yeşil alanın üstünde, muhtemelen o bir dosya. Şimdi sıra neye geldi biliyor musunuz? Zonguldak’ın parsel parsel satılmasına geldi. Son ikinci planlanan 5 yılda Zonguldak’ı parsel parsel satacaklar. Plan bu, plan büyük!  Çok büyük bir rant var! Çok büyük bir rantsal alan var Zonguldak’ta. Bunların hepsini duyuyoruz, görüyoruz, takip ediyoruz.

Vatandaşa yapılan teklifler, vatandaş ‘yandım Allah’ deyip Belediyeye koştuğunda, bize değil, Ankara’da şuraya gideceksiniz denilmeler. Vatandaşın tapusuna, arsasına ortak olmalar, vatandaştan farklı farklı maddi taleplerde bulunmalar. Bunların hepsini duyuyoruz.

“Zonguldak’ta neyden rant yaratabiliriz” diye düşünüyorlar!

Şu anda her şey bitti, “Zonguldak’ta neyden rant yaratabiliriz. Belediye olarak nereden ne çıkarabiliriz” diyorlar. Bu da çok büyük bir rant. Zonguldak’ta böyle bir çalışma 5-6 kişiyle olmaz. Kapalı kapılar ardında olmaz! Zonguldak’ta imar planı yapılmak zorunda, ama böyle yapılmaz, bu olmaz, olmamalı.

Ankara’lı adam gelecek, buradaki arsaları toplayacaklar!

Para, ticaret, araba bunların hepsi geçici, ama ömrünüzü evinizde ve arazinizde geçiriyorsunuz, çok önemli. Vatandaşlara anlat, kamuya aç, ne planlıyorsun, nasıl planlıyorsun. TTK ile görüş, asgariye ile görüş, kamusal alanları Zonguldak’a kazandır, bu iş böyle yapılır. Ama sen X kişi’nin arazisi, Y kişisinin arazisi, büyük metrekare alanlarla ilgileniyorsun. Zonguldak’ın parsel parsel satılmasına izin vermeyeceğim. Burası stratejik bir il. Türkiye’nin elektriğinin üretildiği, enerji üssü olan bir il. Sen, buranın arazisini, planlamasını kendi kendine yapamazsın, kentle beraber yapmalısın. Bende yapamam bende tek başıma yapamam olmaz, bu vebalin altına giremem. Orayı planla, ticari alan, emsalini artır. Ankara’lı adam gelecek buraya, buradaki arsaları toplayacaklar, aynı köprüde olduğu gibi alacaklar. İnsanlara ortak olacaklar. Sonradan daha büyük yatırımcılara Allah korusun yarın öbür gün belki de burayla ilgili daha büyük planları olanlara buraları satacaklar, olmaz! Bir bu kaldı Zonguldak’ta, toprağımız kaldı başka ne kaldı?

Herkesi uyarıyorum!

Herkesi uyarıyorum, kamuoyunun bu konuyu çok dikkatli takip etmesi lazım. Çok önemli bir konu. Bunu CHP’nin adayı da yapamaz, çok teknik bir konu. Oluşturduğunuz teknik kadroya, art niyetli birileri birini atarlar, yada farklı türlü bir ambiyans yaratırlar seni ikna ederler, ben yemem! Köprüyle ilgili söyledim, ben kül yutmam, kül yutturamazlar bana.

400-500 Milyonluk rant alanı var!

Daha büyük tehlike daha var, Rezevr alanı ilan etme yetkisi var. Şimdi düşünebiliyor musunuz? Şöyle Terminal ile Esas67 arasında kafanızı sola döndürün. O bölgenin rezerv alanı ilan edilirse, sadece oradan 400-500 milyonluk rant alanı çıkar, o para birilerinin cebine girebilir. İnsanların ellerinden hakları alınabilir. Lütfen dikkatli olun! Özellikle bu konuda Zonguldak halkının, kamuoyunun bütün dikkatini, ilgisini ve alakasını çekmesini istiyorum.

Editör: Haber Merkezi