AK Parti Genel Merkezi tarafından 3. yılında görevinden istifa ettirilen Vedat Öztürk tekrar Gökçebey Belediye Başkanı seçilirken, hizmet noktasında Ak Parti'yi aratmayacağını söyledi.

İYİ Parti adayı olarak 31 Mart 2019 yerel seçimlere giren Vedat Öztürk, AK Parti adayı Mustafa Çetinoğlu’na 205 oy fark atarak başkanlık koltuğuna tekrar oturmuştu. 

Gökçebey halkının istifa sürecinde kendisine büyük destek verdiğini belirten Gökçebey Belediye Başkanı Vedat Öztürk, “Düzeyli ve seviyeli bir seçim oldu bizim için. Çok çetin bir süreç yaşadık. Burada CHP’nin de tabanı çok güçlü, CHP’nin adayı da güçlü bir isim. AK Parti adayı da güçlü bir isimdi. Bu süreçte bizde çok iyi çalıştık. Gökçebey halkı tercihini bizden yana kullandı. Daha önce yaptıklarımız vardı, yapacaklarımız vardı. Yaptıklarımız yapacaklarımızın teminatı dedik ve halkın karşısına İYİ Parti adayı olarak çıktık. Halk bizi tercih etti, kaldığımız yerden devam ediyoruz.

İlçe halkımıza sonsuz teşekkür ediyorum. Benim istifa sürecinde de bana büyük destek verdiler, beni onurlandırdılar. Bana verdikleri onur, gurur ömür boyu yeter. Gökçebey halkına layık olabilmek adına gece gündüz çalışacağım. Ve ilçemizi Zonguldak’ın en güzel ilçesi yapacağız inşallah.

Yine sözümüzün arkasındayız. 5 Yıl içinde inşallah Gökçebey’in tüm sorunlarını çözeceğiz.  Halkımızın desteği ile hiç AK Parti’yi aratmadan ilçemizi üst düzeye taşıyacağız.”

Tüm partilerle uzlaşacağız

Belediye Başkanlığında kazanmasına rağmen CHP 4, AK Parti 3, İYİ Parti 2 Meclis Üyeliğini kazanmasını değerlendiren Gökçebey Belediye Başkanı Vedat Öztürk, “Vatandaşımızın tercihidir. Vatandaşımız Belediye Meclisinde oy vermemiş, Belediye Başkanlığında bize oy vermiştir. Bunu kendi içimizde değerlendiriyoruz tabi. Ama vatandaşımızın tercihine saygı duyuyoruz. Biz Mecliste tüm partilerle çalışacağız, uzlaşacağız. Gökçebey’in geleceği adına açık ve şeffaf bir yönetim ile birlikte hizmet edeceğiz.

Yaptığımız ilk toplantıda AK Parti’li ve CHP arkadaşlarımızda sağ olsunlar, Gökçebey’in geleceği adına hep beraber çalışacağımızı deklare ettiler.”

Yarım kalan işlerimizi tamamlayacağız…

İlçede yarım kalan yolları tamamlayacaklarını belirten Öztürk, “Öncelikle yarım kalan yollarımız olmuştu, öncelikle onları yapmak istiyoruz. Her taraf toz toprak içerisinde, altyapısını yapacağız, Kent meydanımız var. Mesire Alanı dediğimiz Domuzdamı alanımız var. İnşallah onu bitireceğiz. Gökçebey girişinde tekrar bir düzenleme yaparak ilçe girişini modern bir görünüme kavuşturacağız. Katlı otopark ve terminal projemiz var. İvedi bir şekilde onları hayata geçirmeye çalışacağız. Bir yıl içinde bu projeyi tamamlamaya çalışacağız.

Özellikle Viyadük Köprü, Futbol sahası gibi projelerimizi de takip edeceğiz.”

Belediyeye kaynak yaratacak   

İktidar desteği almadan da projeleri yapacaklarını anlatan Belediye Başkanı Vedat Öztürk, Belediyeye öz kaynak kazandıracak projeler yapacaklarını söyledi.

Öztürk, “Terminal ve katlı otoparkla ilgili, proje üzerinden dükkan satarak hayata geçirmeyi düşünmüyoruz. Zaten Gökçebey’de yol sorununun büyük bir çoğunluğunu çözdük. Şu an 35 bin m2’lik bir parke taşı ihtiyacımız var. Zaten onu da kendi bütçemizden alabilecek durumdayız. Bundan sonra ki hedefimiz Belediye’nin gelirlerini artırmak olacak. Özellikle katlı otopark ve terminal projesi ile inşallah Belediyemize öz kaynak oluşturacağız. Diğer taraftan belediyede emekliliği gelen arkadaşlarımız var. Onlardan rica ettik, onları emekli edeceğiz. Buradan da büyük bir tasarruf yapmış olacağız. Gökçebey bütçesini zaten dengeli götürüyorduk, daha da dengeli hale getireceğiz.

19 Milyon lira borcumuz vardı, şu an 23 milyon oldu.

Bunların 4 milyonu su, 20 yıla yaydığımız bir borçtu. 5 Milyon lirası Kanalizasyona harcanmış bir borç. Bu borçlar uzun vadeye yaydığımız borçlardı.”

Kimseye kırgın değilim…

“İnanın kimseye bir kırgınlığım yok. Ufak tefek siyasetin gereği şeyler oluyor ama seçim bitti. Önemli olan bu seçimin huzurlu geçmesiydi, geçti. Gökçebey halkına iyi bir seçim süreci yaşattığımızı düşünüyorum. Halkımız da tercihini yaptı, bize teveccüh gösterdi. Biz de devam diyoruz.” diyen Vedat Öztürk, iş adamı Sezai Çanakcı’ya kırgın olmadığını söyledi.

Başkan Öztürk, “Bir seçim süreci yaşadık. Halkımızda, esnafımızda, iş adamlarımızda herkes gönlündeki isimleri, adayları destekledi, destekleyecekte. Bundan daha normal bir şey olamaz. Herkes demokratik hakkını kullandı. Kaldı ki, seçim sürecinde Sezai Çanakcı ile de konuştuk. Birbirimize kırgınlığımız söz konusu değil.  Benim iş adamlarına bir kırgınlığım olmaz. Ben herkesin Belediye Başkanıyım. Kimseye kırılma, küsme lüksüm yok. Sezai Çanakcı’da bizim bir değerimizdir, sanayicimizdir.” diye konuştu.

Editör: TE Bilisim