Demokrasi ve Atılım Partisi’nden (DEVA) istifa eden eski İl Başkanı Samet Albayrak ve yaklaşık 240 kişi Cumhuriyet Halk Partisi’ne (CHP) geçti. Albayrak ve beraberindekiler için bugün de rozet takma töreni düzenlendi.

Geçtiğimiz aylarda DEVA Partisi İl Başkanı Fatih Keleş’in istifasını ardından bir dönem il Başkanlığı görevini yürüten Samet Albayrak ve beraberindeki 240 kişi de partiden istifa etmişti. Samet Albayrak ve beraberindeki yaklaşık 240 kişi CHP’ye geçti. Albayrak ve beraberindekiler için bugün CHP il binasında rozet takma töreni yapıldı. Rozet takma törenine; CHP Zonguldak Milletvekili Eylem Ertuğ Ertuğrul, CHP İl Başkanı Devrim Dural, Merkez İlçe Başkanı Osman Zaimoğlu, CHP Zonguldak Belediye Başkan adayı Tahsin Erdem, il ve ilçe yöneticileri ve partililer katıldı. 

DURAL; “BİRLEŞE BİRLEŞE KAZANACAĞIZ”

Açılış konuşmasını, CHP İl Başkanı Devrim Dural yaptı. Sosyal belediyecilik anlamında önemli mesajlar veren Dural; “Bugün burada toplanmamızın sebebi; DEVA Partisi’nin eski İl Başkanı Sayın Samet Albayrak ve eski partililerin, partimize katılmasıdır. Zonguldak’ta hep şunu söyledik; birleşe birleşe kazanacağız. Sözümüzün arkasındayız. Bugünde bunun ispatıdır. Hepimiz büyük bir sevinç yaşıyoruz, birleşe birleşe kazanacağız. Tavanda yapmadığımız ittifakı tabanda Atatürkçülerle, halkçılarla yapıyoruz. Sosyal belediyeciliği hayata geçireceğimiz nokta tam da burasıdır. Tekrar Samet Albayrak ve partililerin partimize ivme katacağını düşündüğümü belirtiyor, kendilerine teşekkür ediyorum. Bu süreci çok değerli buluyorum. 

Baktığınız zaman ülkemizde hukuksuzluk, adaletsizlik başını almış gidiyor. Biz bunlara engel olmak için geliyoruz. Hedefimiz 2024 yerel seçimler. Burada aldığımız ivme ile beraber 2028’e yürüyeceğiz. Zonguldak’ta sosyal belediyecilik ne imiş, halka nasıl dokunulurmuş, Zonguldak’a yatırım nasıl gelirmiş bunların hepsini ispatlayacağız. Kimsenin şüphesi olmasın. Bu anlamda sayın Tahsin Erdem’i de kutluyorum.” dedi. 

ALBAYRAK; “CHP’YE KAN OLACAĞIZ”

DEVA Partisi’nden istifa ederek CHP’ye geçen Samet Albayrak da; “Yerel seçimlere 81 gün kala, 200’e yakın arkadaşımız ile birlikte CHP’ye geçiyoruz. Kötü siyaset bizi CHP çatısında birleşmemize yol açtı. Bugünden itibaren yerelde ve genelde iktidar olmak için çalışacağız. CHP Zonguldak örgütüne genç arkadaşlarımızla kan olacağımıza ve seçimlerde başarılı olacağımıza inanıyorum. Dün akşam Tahsin Erdem açıklandı. Kendisi Zonguldak Belediye Başkan adayımızdır. Kendisi ile mahalle mahalle, sokak sokak dolaşıp Zonguldak Belediyesi’ni almak için uğraşacağız. Zonguldak’tan göçün olmasına engel olacağız. Bunun da ilk işaret fişeğini Tahsin Erdem ile ateşleyeceğiz. Bizlere kapısını açan Devrim Başkanımıza ve vekilime, Osman başkanıma çok teşekkür ediyorum.” ifadelerine yer verdi. 

ZAİMOĞLU; “CHP, KAR TOPUNDAN ÇIĞA DÖNÜŞMEK ÜZERE”

CHP Zonguldak Merkez İlçe Başkanı Osman Zaimoğlu da programın anlam ve önemi ile ilgili konuştu. Albayrak ve beraberindekilerin CHP’ye geçmesinden dolayı mutluluğunu ifade eden Zaimoğlu; “Güzel bir güne şahitlik ediyoruz. İl ve ilçe yönetimimiz olarak gece gündüz çalışma içerisindeyiz. CHP kar topundan çığa dönüşmek üzeredir. Bizlere katılan Zonguldaklı hemşehrilerimize ailemize dahil ettik. Samet Albayrak ve beraberindekiler, CHP ailemize katıldı. Gönlünde Atatürk sevgisi olan herkese CHP’nin kapıları açıktır.” diye konuştu. 

ERDEM; “BENİM VE PARTİM İÇİN ÇOK ÖZEL BİR GÜN”

Zonguldak Belediye Başkan adayı Tahsin Erdem de ön seçim süreci ile rozet takma töre hakkında konuştu. Erdem; “Benim ve partim için çok özel bir gün. Artık aday adaylığı sürecim bitti. 7 adaydan bir aday  ipi göğüsleyecekti. O günkü ön seçim sonucundan ben çıktım. Hangi aday arkadaşımız çıksaydı, etrafında birlik beraberlik gösterecektik. Bundan sonra bu süreci birlikte yürüteceğiz. Aday olduğum artık onaylandı. Böyle bir günün ardından Samet Albayrak ve yol arkadaşları ile baba ocağımızda birleştik. Bu partide olmaktan onur duyuyorum. Bütün arkadaşlarıma çok teşekkür ediyor, saygılar sunuyorum.” dedi. 

ERTUĞRUL; “OMUZ OMUZA MÜCADELE EDECEĞİZ”

Son olarak CHP Zonguldak Milletvekili Eylem Ertuğrul söz aldı. Milletvekili Ertuğrul, ekonomiden bahsetti, Can Atalay davasına değindi. Ertuğrul; “Yerel seçime çok kısa bir süre kaldı. Her geçen gün partimize ilginin arttığını görüyoruz ancak Zonguldak’ta ayrı bir ilgi var. Bunu da bugün bir kez daha görüyoruz. Birlikte sahadasınız omuza mücadele verdiğimiz arkadaşlarımıza çok teşekkür ediyorum. Aynı eforu önümüzdeki yerel seçimlerde göstereceğiz. Ekonomik olarak bitmiş durumdayız. Dolar, Euro 30’u geçti. Zamlar aldını başını gitti. Bir mercimek çorbası 40 tl. Bu kabul edilecek bir ekonomi değil. Olay vergi adaletsizliği ile, gelir dağılımındaki adaletsizlikle bitmiyor. Hatay Milletvekili Can Atalay’ın tahliye kararına rağmen Yargıtay bu kararı reddediyor, anayasa mahkemesini suçluyor. Anayasa mahkemesinin aldığı karar tüm resim ve tüzel kişileri kapsıyor. Buna uymama şansınız yok.” ifadelerine yer verdi.

Editör: Haber Merkezi