Askeri araç devrildi: 2 şehit, 2 yaralı Askeri araç devrildi: 2 şehit, 2 yaralı

Zonguldak Belediye Başkanı Selim Alan’ın gazeteci Atilla Öksüz’le yaptığı yayın sırasında Cumhuriyet Halk Partisi’nin seçim arabası geçerken çalınan “İzmir Marşı” için sarf ettiği sözler toplumun farklı katmanlarından tepki almıştı.

Başkan Selim Alan’ın; “Çalan müziği görüyorsun İzmir’in dağarında çiçekler açar... Mustafa Kemal’in askerleriyiz. Sığındıkları liman o. Biz neyiz? Mustafa Kemal sizin babanızın malı mı? Tapulu malınız mı?” şeklindeki sözleriyle ilgili bir açıklama yapan Atatürkçü Düşünce Derneği Başkanı Zeynep Yüksel Ünal,  “Atatürk tapulu bir mal değildir. Atatürk Türkiye’nin tapusudur” dedi.

Atatürk Düşünce Derneği Başkanı Zeynep Yüksel Ünal’ın konuyla ilgili yaptığı açıklamada “Atatürk tapulu bir mal değildir. Atatürk Türkiye’nin tapusudur. Zonguldak Belediye Başkanı Ömer Selim Alan’ın böyle bir şey söylemesine çok şaşırdım. Söylemi çok yanlış olmuş. Atatürk bizim kurtarıcımızdır. Bugün biz başkalarına muhtaç değilsek, seçme seçilme hakkımız varsa, özgürce soyadımızı kullanıyorsak, bu ülkede her şeye rağmen yaşayabiliyorsak onun sayesindedir. Ömer Selim Alan’dan böyle bir şey beklemezdim. Yanlış bir açıklama olmuş. Dil sürçmesi olmasını umuyorum. İnşallah öyledir. Ömer Selim Alan seçim otobüsünde 10. yıl marşını çalsa bizde onun konvoyuna katılsak ne güzel olur.” dedi.

Editör: Haber Merkezi