Esnaf Mehmet Arif Tekin, Bakacakkadı Belediye Başkanı Oktay Albuz, İş Ereğlili Yazıcıoğlu ailesi ve Oktay Albuz’un kardeş ve amcaları tarafından dolandırıldığını iddia ederek nitelikli dolandırıcılık suçundan Cumhuriyet Savcılığı’na suç duyurusunda bulundu.

(ÖZEL HABER)

Köylü Pazarı Dükkan ihalesi usulsüzlüğü ve Belediye Personelinin karıştığı kum-çakıl vurgunun ardından Bakacakkadı Belediye Başkanı Oktay Albuz’un adı İmar yolsuzluğuna da karıştı.


Çaycuma karayolu üzerinde yola sıfır 12 dönüm tarla vasfındaki araziye imar veremeyeceğini söyleyen Oktay Albuz’un kardeşi Hakan Albuz,  amcaları Mustafa- Mürsel Albuz ve Ereğlili iş adamları İrfan-İhsan, İlhan, İslam-İsmet Yazıcıoğlu’na arsayı sattıktan 25 gün sonra Ticari İmar verilerek kendilerine imar rantı çıkarıldığını iddia eden Mehmet Arif Tekin, Belediye Başkanı Oktay Albuz’un da aralarında bulunduğu 11 kişi hakkında Gökçebey Cumhuriyet Savcılığı’na görevi kötüye kullanma ve nitelikli dolandırıcılıktan suç duyurusunda bulundu.


Oktay Albuz, ‘Kesinlikle imar tadilatı yapamayız’ dedi!

Halen İzmit’te esnaflık yapan Mehmet Arif Tekin, “Bacakkadı Satıbeyler Mahallesi 115 Ada-17 nolu parselde bulunan 12 dönüm tarla vasfındaki taşınmazımı beldede bulunan bir iş adamına satmak için Belediye’ye gittim. Plan üzerinde taşınmazımızın üzerinde yol, eğitim ve sağlık alanı olarak ayrıldığını söylediler. Ben de Belediye Başkanı Oktay Albuz’a gittim. Arazi üzerinde imar tadilatı yapılıp yapılamayacağını sordum. “Abi kesinlikle bu araziye imar veremeyiz” deyince iş adamı almaktan vazgeçti. Hissedar olan yeğenlerimde satılmasını istiyordu.


Kardeşi aldıktan sonra milyonluk imar rantı sağladı!

“Daha sonra Başkan Oktay Albuz, ağabeyim Murat Tekin’i Belediyeye çağırdı. Taşınmazın bu imar durumu ile almak isteyen kişiler var ama 7 milyon ve mevcut imar durumuna göre inşaat yapabilecek kısımdan 3 adet daire vermeyi teklif ettiklerini söyledi. Mevcut imar durumuna göre bu teklifi olumlu bulup karşılıklı arazinin satışını yaptık.


Oktay Albuz, kardeşi ve Yazıcıoğlu ailesi beni dolandırdı!

Ereğli’den tanınmış iş adamları İrfan Yazıcıoğlu olduğunu söylediler. Tarla vasfı üzerinden pazarlık yaptık. Kaporayı yatırdıklarında banka dekontlarında Oktay Albuz’un kardeşi Hakan Albuz, Amcaları Mustafa Albuz, Mursel Albuz ve Emekli Uzman Çavuş Oktay Albuz’un yakın arkadaşı Vural Çebecioğlu, İrfan-İlhan -İsmet-İhsan-İslam Yazıcıoğlu ve Volkan Türkoğlu’nun adını görünce şaşırdım. Ama 25 gün sonra Oktay Albuz’un ‘Abi kesinlikle bu araziye imar veremeyiz’ dediği arazimde imar tadilatı yaparak tamamını Ticari Konut Alanı’na dönüştüreceğini hiç tahmin etmedim. Çünkü, bana ‘mümkün değil olmaz’ demişti. Taşınmazın satışını verdim. 25 gün sonra bir duyum üzerine arazide imar tadilatı ile milyonluk değer artışı yapıldığını öğrendim. Belediye Başkanı Oktay Albuz arazimin kelepir fiyatına alınmasına aracılık ettikten sonra milyonluk imar rantı sağladı. Başkan Oktay Albuz hakkında görevi kötüye kullanmak ve nitelikli dolandırıcılıktan, organize bir şekilde olduklarından hepsi hakkında da dolandırıcılıktan suç duyurusunda bulundum. Oktay Albuz resmen beni kandırdı, dolandırıldım” dedi.

Konuyla ilgili görüşlerini aldığımız uzmanlar Bakacakkadı Belediye Başkanı Oktay Albuz'un suç üstü yakalandığını, görevi kötüye kullanmak ve dolandırıcılıktan yargılanabileceğini,  mağdur olan Mehmet Akif Tekin'in tapu iptal davası açarak satışı iptal edebileceğini söylediler.

Mehmet Akif Tekin, Bakacakkadı Beldesi Park et tesisleri ile Akaryakıt istasyonu karşısında bulunan milyonluk arazide yaklaşık 300-400 Milyonluk imar rantı sağlayan Belediye Başkanı Oktay Albuz, akrabaları ve iş adamlarıyla ilgili yaptığı suç duyurusunun bir yıldır beklediğini de iddia ederek, ‘adalet istiyorum’ dedi.