Saltukova’da Konut yok, su yok, kanalizasyon yok!

Çaycuma ve Filyos arasında sıkışan Saltukova beldesinde İmar Planlama çalışmaları yapılmayarak geri bırakıldığını vurgulayan MHP Belediye Başkan Adayı iş insanı Ersin Aksoy, halkın gündeme getirdiği imar rantı konusunu da değerlendirdi.

Aynı zamanda İnşaat Mühendisi olan Ersin Aksoy, Murat Altay’a yaptığı açıklamada, “Havaalanı, Demiryolu, Deniz yolu, karayolu, dördü aynı noktalar biz bunu kullanamıyoruz, en büyük sorunlarımızdan biri imar 18 uygulaması olmaması, Saltukova’da çok ciddi konut sıkıntı var. 15 yıldan bu yana var, bende konut sıkıntısı yüzünden burada kalamadım. Hep söylüyorlar yatırım alamıyoruz, hep söylüyorlar yatırımı neden burada yapmadın, aynı sıkıntılar yüzünden Saltukova bu yüzden ilerlemiyor. En büyük sıkıntısı imar planlama yapılmaması. Çeşitli söylentiler var. Rant olayı olduğu söyleniyor. Halkın söylediğini söylüyorum.

Bir kentin arıtması, su sorunu bu yüzyılda kalır mı? Saltukova’nın en büyük sorunlarından biri su sorunu. AK Parti Belediye Başkan adayı diyor ki, 35 yıllık su boruları eskimiş diyor. 10 yıl önce Belediye Başkanı neden zamanında değiştirmedi. Bu konuma geleceğini biliyordu. Suya % 50 indirim yapacağım diyor. Kirli suyu mu % 50 indireceksiniz. Arıtılmadan gelen suyu mu verecek? Su arıtması neden çalışmıyor. Saltukova’ya gelen su Arıtmadan halka veriliyor, arıtılan su direk Limana veriliyor.

2010 yılında yatırım yapmaya geldim, ama benim memleketimde her yer kapalı. Çünkü İmar Planlama çalışmaları yapılmamış, yapılmıyor. Saltukova’nın geri kalmasının tek nedeni İmar 18 Uygulaması yapılmamasıdır. Şehrin suyu yok, kanalizasyonu yok, konutu yok. Projelerimi açıkladığımda halkımız gerçekten bu projeler yapılabilir mi diye soruyor. Saltukova, bilerek geri bırakıldı.” dedi.

EN BÜYÜK HEDEFİM İLÇE YAPMAK…

En büyük hedefini açıklayan MHP Belediye Başkan Adayı Ersin Aksoy, “En büyük hedeflerimden biri Saltukova’yı ilçe yapmak, etrafımızdaki köyleri bağlayarak ilçe olmak istiyorum. Hedefim bu. Biz takılıp kalmışız 18 imar uygulamasına, beldeyi imara açmadığımız için büyüyemiyoruz, büyümediğimiz içinde hiçbir yapılaşma olmuyor. İnsanlarımızda gelmiyor” diye konuştu.