CHP Zonguldak Milletvekili Dr. Eylem Ertuğrul, TBMM Genel Kurulunda sordu: Peşmergeye vatan topraklarını çiğneten Cumhurbaşkanının Vahdettin Köşk'ünden vermek istediği mesaj nedir?

CHP Zonguldak Milletvekili Dr. Eylem Ertuğrul, TBMM Genel Kurul’unda yaptığı konuşmada “Dolmabahçe Sarayı yerine Ulu Önder'imizin ve cumhuriyetimizin kurucu kadrolarının idam fermanını imzalayan son padişah Vahdettin'in adını taşıyan Vahdettin Köşkü'nden izledi. Daha önce, başka tarih yokmuş gibi 29 Ekim 2014'te peşmergeye vatan topraklarını çiğneten Cumhurbaşkanının vermek istediği mesaj nedir?” diye sordu.

Son padişah Vahdettin’in Kurtuluş savaşı zaferinin ardından vatanı İngiliz zırhlısıyla terk ettiğini hatırlatan CHP’li Milletvekili Ertuğrul, “Bugün oturduğunuz o koltukları Atatürk ve kurucu kadrolara borçlusunuz. Türk milletinin içindeki Atatürk sevgisi asla bitmeyecektir” dedi.

CHP Zonguldak Milletvekili Dr. Eylem Ertuğrul TBMM Genel Kurulu’nda yaptığı konuşmada şu görüşlere yer verdi;

Bugün, Genel Kurul'da söz alarak, 29 Ekim günü, ülkemizin dört bir yanında Cumhuriyetimizin 100. Yılını kutladığımız törenlerde İstanbul Boğazı’ndaki tören geçişini Vahdettin Köşkü'nde izleyen iktidara seslendim!
29 Ekim günü memleketimizin her sokağında coşkuyla cumhuriyetimizin 100'üncü yılını kutladık ancak halkın coşkusunun ön plana çıktığı bu kutlamalar sırasında AKP'li Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, boğazda gerçekleşen uçak ve gemi geçit törenini cumhuriyetimizin kurucusu Gazi Mustafa Kemal Atatürk'le özdeşleşen Dolmabahçe Sarayı yerine Ulu Önder'imizin ve cumhuriyetimizin kurucu kadrolarının idam fermanını imzalayan son padişah Vahdettin'in adını taşıyan Vahdettin Köşkü'nden izledi.
Daha önce, başka tarih yokmuş gibi 29 Ekim 2014'te peşmergeye vatan topraklarını çiğneten Cumhurbaşkanının vermek istediği mesaj nedir?
Son Padişah Vahdettin'in Kurtuluş Savaşı zaferinden sonra vatanı İngiliz zırhlısıyla terk ettiğini hatırlatmak isterim.
Bugün oturduğunuz o koltukları Atatürk ve kurucu kadrolara borçlusunuz. Türk milletinin içindeki Atatürk sevgisi asla bitmeyecektir.