Belediye başkanına gurur, kibir asla yakışmaz. Biz tevazu ehli olmaya mecburuz. Aksi takdirde sorun katlanarak büyür.

Samimi söyleyin Cumhurbaşkanının söylediği bu sözleri duyunca aklınıza ilk kim geldi. Kibir deyince aklınıza bu şehirde ilk kim geliyor. Her söylenene gurur yaparak muhatabını küçük gören cevaplar veren bazen hakarete bazen azarlamaya yakın karşılık veren kim?

Cumhurbaşkanımız ‘Hiçbir AK Parti belediyesi için şaibe konuşulmamalı. İmar planlarından bindiğiniz araca, ihalelerden ailenize kadar en ufak bir lüks şatafat görüntüsüne mahal vermemelisiniz’ açıklamasını yaptı.

Peki geçtiğimiz aylarda yapılan imar planı ihalesinden kimlerin haberi oldu hangi gazetede ilan edildi. Davet edilerek yapıldıysa hangi firmalar hangi özellikleri ile davet edildiler. Mimarlar odası temsilciliği ihaleyi alan firmayı ihale bittikten sonra öğrenip böyle bir ihale olduğundan haberimiz yoktu açıklaması yaptı. Asıl ilgili olan Şehir plancıları odası birkaç yıldır zaten ortadan kayboldu yok hükmünde. Bu durumda şeffaflık nerede şaibe olmamalı diyen Cumhurbaşkanımızın sözü havada kalmadı mı? Sahil projesinde kaç dükkan var neden kimden saklanıyor? Bu dükkanlar eski sahiplerine verilecek mi ihale ile verilecek mi bilen hiç kimse yok sürpriz.

Önemli bir başka konuda Sahipsiz hayvanlarının yerinin sokaklar değil barınaklar olduğunu unutmamalıyız diye uyarıyor Cumhurbaşkanımız.

Şehrimizde kaç yıldır barınak yok biliyor musunuz? Belediyenin veterinerine getirildiğin de  yolda araba çarpan bir cana biz bakamayız özel veterinere getirin cevabı alındığını biliyormusunuz?

Yıllardır reklamı yapılan eskisi yıkılan  2018 yılında yenisinin yapım kararı alınan sofular köyündeki hayvan rehabilitasyon ve bakım evinin yapımına bir türlü başlanamadığını biliyormusunuz? Üstelik sebebinin de ben yaptım oldu anlayışı sebebiyle yapılan projenin yerin sahibi olan orman müdürlüğünün onayı alınmadığının ortaya çıkması sonucu ihalenin iptal edilmesine sebep olan iş bilmezlik olduğundan haberiniz var mı?

Sahipsiz hayvanlarının yerinin sokaklar değil barınaklar olduğunu unutmamalıyız. Sahipsiz hayvanlar için lütfen ön alın, sıcak barınaklar kurarak pek çok gönül kazanabiliriz, kazanabilirsiniz. Barınaklar sorununu hep birlikte aşmamız gerek diye uyarılarda bulunan Cumhurbaşkanımız aman bunları duymasın.

Millet bahçelerini anlatan bitirin diyen Cumhurbaşkanımıza ‘aman efendim biz daha Ufacık sahil projemizi üstelik TOKİ tarafından yapıldığı halde bitiremedik milletimize Ağustos ayında açılacak diye söz verdik yıl bitti yine bitiremedik. Biz belediye olarak bir nizam caddemizin parkelerini tam 9 ayda döşeyebildik oradan da hala bir sürü şikayetler alıyoruz. Lavuar alanımız var oranında projesini sürekli değiştirdiğimizden bir türlü ihalesini yaparak işe başlayamadık. Ama merak etmeyin bütün projelerimizi Zonguldak halkından gizliyoruz ne yapacağımızı kimse bilemiyor fikirlerini paylaşamıyorlar. Bundan iki ay önce fevkani köprüsünü 6 ay içinde yıkacağım diye açıklama yaptım onu da yapamazsak güvenilirliğimiz tamamen bitecek naparız bilmiyorum’ şeklinde bir cevap mı vermeyi düşünüyorsunuz?

Ha unutmadan merkez çarşısına 12 kat imar vereceğiniz konuşuluyor her fırsatta yatay mimari savunan Cumhurbaşkanımız bunu da duymasın !!