Bu gün yapılan Zonguldak İl Genel Meclisinin ilk oturumunda CHP’li bir üyenin AK Parti adayına oy vermesi sonucu AK Partili Necdet Karaveli başkan seçildi.

CHP Genel Başkan Yardımcısı Deniz Yavuzyılmaz, CHP Zonguldak Milletvekili Dr. Eylem Ertuğrul ve CHP Zonguldak İl Başkanı Devrim Dural’ın da katıldığı İl Genel Meclis Başkanlığı seçimlerinde 16 Üyesi olan CHP, fire vererek AK Parti Adayı Necdet Karaveli’nin 17 oyla Başkan seçilmesine neden olurken, CHP'deki hain tartışma konusu olmuştu.

Meclis aritmetiği CHP’li haini ortaya çıkardı!

İkinci oturumunda yapılan Başkanvekilliği seçimlerinde ise 16 oyu olan AK Partili Meclis Üyeleri; AK Parti adayı Ali Kemal Karaca’ya 14, aday olmamasına rağmen geçersiz sayılması için Abdullah Karagüzel’e de 2 oy vererek CHP’li Nedim Bekar’ın kazanmasının önünü açarken, bir ihanet oyuyla Başkanlığı AK Parti’ye kazandıran CHP’li hainin Nedim Bekar olduğu yorumlarına neden oldu.

AK Parti, 1 ihanet oyu ile İl Genel Başkanlığını alırken, Başkanvekilliği seçimlerinde bilinçli olarak 2 oyu geçersiz kılarak eşitliği bozdu ve CHP’li Nedim Bekar’a Başkanvekilliğini vermiş oldu.

CHP’li Nedim Bekar ile AK Partili Abdullah Karagüzel’in uzaktan akraba olduğu iddia edilirken, Nedim Bekar İl Genel Meclisi adaylığında sürecinde kendisini ikinci sıradan üçüncü sıraya kaydıran CHP Merkez İlçe Başkanı Osman Zaimoğlu’na parti binasında saldırarak küfür etmiş ve sandalye fırlatmıştı.

CHP’yi tehdit etmişti

Yaşanan bu tartışmaların ardından Nedim Bekar, sosyal medya hesaplarında “Benim dernek başkanlarımı, dernek başkanlarımı, değerli muhtar arkadaşlarımı tanımayan vekilim, İl Başkanım, İlçe Başkanım bu saatten sonra sizlerle çalışmıyoruz. 31 Mart'ta görüşmek üzere” paylaşımlarıyla CHP ile hesaplaşacağını ve AK Parti’ye çalışacağı sinyalini vermişti.

Satış iddiaları gündeme gelmişti!

Öte yandan  İl Genel Meclis Başkanlığı seçimleri öncesi 16’ya 16 Meclis üyeliğine sahip olan AK Parti ve CHP arasında yapılacak oylama öncesi AK Partililerin bir CHP’li Meclis Üyesiyle görüştüğü ve Başkanvekilliği  karşılığında anlaşmaya varıldığı iddiaları siyasi kulislerde yer almıştı.

İşte seçim sonuçları;

İl Genel Meclis Başkanlığı seçimlerinde AK Parti adayı Necdet Karaveli 17 oy, CHP adayı Hasan Tülübaş 15 oy aldı.

Mecliste 1'inci Başkan vekili, 16 oy alarak CHP'li Nedim Bekar seçildi.
Meclis 2'nci Başkan vekilliğinde ise  AK Partili Adnan Tıska ile CHP'li Faik Marankoz yarıştı.

Başkan Tahsin Erdem'den 1 Mayıs mesajı... Başkan Tahsin Erdem'den 1 Mayıs mesajı...

İlk tur 16-16 berabere biterken ikinci turda iki grup anlaşarak AK Parti  Adayı Adnan Tıska, adaylıktan çekilerek CHP'nin adayı Faik Marankoz, 2'nci Başkan vekili seçildi. 

Nedimhesaplaşmaaa

Nedimbekar Ihanet 23

Nedimihanet 1

Editör: Haber Merkezi