Emek olmadan sermaye olmaz… Emek olmadan sermaye olmaz…

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, Hatay’da yaptığı “Bir gerçeği şu anda size söylüyorum. Merkez yönetim ile yerel yönetim el ele olmazsa, dayanışma halinde olmazsa o şehre hizmet gelmez. Hataya geldi mi? şu anda Hatay garip kaldı, Hatay mazlum kaldı!” açıklaması da hatırlatan Dural, "Siyasi düşünce ve parti ayrımı gözetmeksizin depremden etkilenen tüm vatandaşlarımıza biran önce yardım edilmesi ve tüm ihtiyaçlarının karşılanması temel bir vatandaşlık görevidir" dedi.

CHP Zonguldak İl Başkanı Devrim Dural yaptığı açıklaması şu görüşlere yer verdi;

Asrın felaketi olan 6 Şubat depreminin üzerinden tam 1 yıl geçti. 11 ilimizi etkileyen on binlerce vatandaşımızın yaşamını sona erdiren bu felaket ülkemizi derinden yaraladı. Binlerce ocağa ateş düştü. Bu felaket birçok vatandaşımızı evsiz bıraktı , yuvasının sıcaklığından ve sevdiklerinden ayırdı. Pek çok şehrimiz, haritadan silinircesine yerle bir oldu. 

Felaketin üzerinden geçen bir yılın ardından kaybettiklerimizin acısı hala yüreğimizde, hala tarifi mümkün olmayan büyük bir acı içerisindeyiz.  Bu acının siyasete malzeme edilmesi insanlık dışıdır. Evleri yıkılan on binlerce vatandaşımızın halen çadırlarda insan haklarına aykırı bir yaşam sürmesi söz konusudur. Ve gerekli yardımın yapılıp yapılmaması ise maalesef ki merkezi yönetimle iş birliği yapılması şartına bağlanmaktadır. Ancak unutulmamalıdır ki Siyasi düşünce ve parti ayrımı gözetmeksizin depremden etkilenen tüm vatandaşlarımıza biran önce yardım edilmesi ve tüm ihtiyaçlarının karşılanması temel bir vatandaşlık görevidir. Hepimiz biliyoruz ki giden canlarımızı geri getirmemiz mümkün değil ancak bu felaketin bizlere verdiği en önemli mesaj; ülkemizin deprem kuşağında yer alması sebebiyle her zaman depreme ve doğal afetlere karşı hazırlıklı, duyarlı ve bilinçli olmamız gerektiğidir. Bunun için hepimize düşen görevler vardır. Hiç şüphesiz ki bu görevlerin en önemlisi tüm binalarımızın kanun, tüzük ve yönetmeliklerin yani bilimin, fennin ve tekniğin öngördüğü standartlarda inşa edilmesidir. Bu duygu ve düşüncelerle depremde yaşamını yitiren tüm vatandaşlarımıza bir kez daha Allah’tan rahmet, yakınlarına baş sağlığı ve sabırlar diliyoruz. Hepsinin mekanları cennet olsun. Allah bizlere bir daha böyle acılar yaşatmasın.

Editör: Haber Merkezi