TTK da iş güvenliği ve Eğitim Daire Başkanı görevden alındı. Zaten kendisi böyle bir gelişme olasılığını biliyordu. Çünkü arasının çok eskiden beri iyi olmadığını söylediği hemde tüm ak parti teşkilatının bu nasıl olur dediği  bir üst makamına gelmişti. Bunun ve atamalarda yapılan haksızlıkların yenilen kul haklarının detaylarını ayrıca anlatacağız.

Burada ilginç olan Türkiye gündeminde günlerce yer alan bir Genel Müdürün hala o kurumun başında oturabilmesi ve icraatların altına imza atabiliyor olması. Siyaset buna seyirci nasıl kalabiliyor nasıl bu kadar basiretsiz olabiliyor şaşırtıcı olan yönü burası. Buna da bakacağız.

Gelelim bir başka meseleye.

 Bu hafta ilginç bir ihale ilanı yayınlandı TTK tarafından.

 İlanda ‘Bağımsız doğrulayıcı hizmeti alınacak’ deniliyor.

Allah Allah merak ettik bu ne ola ki diye. İlanın detayına bakınca açıklama kısmında biraz belli oluyor. Bu doğrulayıcının ne yapacağı.

İlanda açıklama ‘TTK bünyesinde çalışan personelin aday olarak katıldığı sınavlarda; sınav ve belgelendirme faaliyetlerinin tarafsızlık ve şeffaflığını sağlamak amacı ile sınavları izleyen ve değerlendiren bağımsız doğrulayıcı hizmet alımı’ şeklinde!

Yani TTK kendi personelini sınav yapacak, birisi de gelip sınavı doğru yaptın mı?, adam kayırdın mı? diye izleyecek ve aferin çok güzel tarafsız bir sınav yaptın diyecek ve böylece şaibe kalmamış olacak öyle mi?

Kazım bey herkesi aptal zannediyor olmalı.

Eğitim vereceksin, mesela sonunda da belge bunu gelip biri bakalım doğrumu yaptın diye bakacak öyle mi?

Kurumun boş kadroları, Baş mühendislikler, şeflikler ve şube müdürlükleri için sınavların tamamı yeni yapıldı!

Hem de keyfe keder yapılan, kayıt altına bile alınmayan mülakatlar ile istediği kişiyi kazandırıp istediği kişi olmayınca hiç kimseye mülakat kazandırmayan sözlü sınavlar ile yapıldı.

O zaman niye yoktu doğrulayıcı?

 Tüm istedikleriniz mülakatta yerleştirildi.

Mesela sizin kapınızdaki şube müdürlüğünde yazılı sınavı kazanan iki kişi vardı, sınav kurulunu mülakattan önce makamınızda toplanması ardından ikisinin de düşük sözlü puan ile elenmesi sağlanmadı mı?

O zaman niye aklınıza gelmedi bu bağımsız doğrulayıcı. Bütün atamalar yapılıp bittikten sonra milletle dalga mı geçiyorsunuz?

Sizden başka sınavlarının şeffaf olduğunu ispat edebilmek için ihale ile bağımsız doğrulayıcı hizmeti almak isteyen isminin başında Türkiye yazan bir başka resmi kurum var mı?

Kurumunuzun adaletine kendiniz de güvenmiyor musunuz? Yoksa benden sonrası için diye mi düşünüyorsunuz?

Bu bağımsız doğrulayıcının sabah güvenlik görevlilerinin sizi karşılarken verdiği içtimayı da kontrol etmesini sağlayın bakalım doğrumu içtima hata yapıyorlar mı?

Sen adama parasını ödeyeceksin oda rapor tutacak, TTK sınavları şeffaf yapmadı haksızlık yaptı diyecek öyle mi?

Bırakın bu işleri.

Hem Polat abi var ona onaylatırsınız olur biter ne gerek var. Her kit komisyonunda olduğu gibi.

Sen 4 senede Amasra’nın havalandırma ihalesini sonuçlandıramayan yönetimini bi gözden geçirttir.

Savunma raporunu hazırlayamayan yardım etsin diye emekli olmuş Daire Başkanını çağırıp ona yazdıran Dairelerini kontrol ettir.

Bak sonra kötü örnek oluyor. Bunları bilen gören o personelde Daire başkanı yerine koyduğun her işi yaptırdığın her konuyu sorduğun, dünür kontenjanından yaptığın Başkanı   refüze ettirdiğin şef var ya. Hani Amele birliği kıyağı da geçtiğin.

Martta Emekli olacak ama fedakarlık yapıp “Senelik iznimi de kullanmayacağım ya buradakiler hiç bir şey bilmiyor beceriksiz acemi ben Emekli olunca da gelip işleri halletmeye devam edeceğim” diye konuşuyor.

Doğrulayıcı bu işe de bi baksın bari.

 Doğru mu söyledikleri diye…