CHP Zonguldak İl Başkanı Devrim Dural ve Yönetim Kurulu Üyeleri 31 Mart 2024 seçimlerinin ardından Zonguldak Belediye Başkanı Tahsin Erdem’i ziyaret etti.

Örgüt ziyaretinde önemli mesajlar veren Başkan Erdem, “belki birileri için çok popülist bir yaklaşım olabilir ama asla ve asla bunu itibardan tasarruf olabileceğini söylemek için ifade ediyorum. Borçlar paçalardan sızarken bunu konuşmaktan dahi zul diyorum” dedi.
 

Borçlar paçadan sızarken, makam aracı kullanmayacağım…

Zonguldak Belediye Başkanı Tahsin Erdem yaptığı açıklamada, “Ben makam aracı kullanmayacağım. Bunu daha önce de söylemiştim. Bu belki birileri için çok popülist bir yaklaşım olabilir ama asla ve asla bunu itibardan tasarruf olabileceğini söylemek için ifade ediyorum. Bunun kamuya bir fayda sağlayacağını, bir hastaya, eğitim çağındaki bir çocuğa, bir askere mutlaka bir merhem olacağını, bir deliğin, bir açığın kapatılacağı kanaatindeyim. Borçlar paçalardan sızarken bunu konuşmaktan dahi zul diyorum. Karşımdaki söylemler beni diyaloğa,  bu söylemlerin içine çekmek için asla girmeyeceğim bu tablolara ama; şunu söyleyebilirim. Benim için bazı söylemler çıkıyor gazetelerde, olabilir; eleştirebilirler, her daim başımın üzerinde yer var. Bu geçmiş 5 yılda arkaya döndükleri zaman, bakıldığı zaman gerçekten 2019 yılında iktidar partisi belediyesi olmanın ayrıcalığıyla seçildiler. 

İsrafı önleyeceğiz

Bunun altını özellikle çizmek istiyorum. Zafer düşmanlara karşı kazanılır. Ben asla böyle bir söylemde bulunmam. Bir daha da böyle bir söylemde olmasını açıkçası istemem. Çünkü; bu fazladan almış olduğum 150-200 oyla, 700 oyla değil, 9 bin küsur oyla almış olduğumuz bu seçim sonucu halkımızın teveccühünü gösteriyor. Bugünün konjonktüründe Türkiye genelinde neyse Zonguldak'ta da aynı ama demek ki insanların, seçmenlerimizin partimize göstermiş olduğu teveccüh, şahsıma gösterilen teveccühü zaten sahada görmüştük. Ben tabii ki farklı bir sonuç bekliyordum ama bu derecede beklemiyordum işin açıkçası. Bu saatten sonra hiçbir siyasi parti ve ayrımı yapmadan, hiç kimseyi ötekileştirmeden, tabii ki ufak tefek kendi çalışma ekibimizi kuraraktan Zonguldak'a hizmet ve iş için yola çıktık. Onun için çok azimliyim, istekliyim. Az önce de söyledim, israfı önleyerekten bugün koşullar bunu gerektiriyor. 

Herkes sakız çiğner ama Fikriye abla gibi patlatamaz anlayışı var

Ondan yana hiçbir kuşkum yok çünkü; Zonguldak'ın en ağır altyapı sorunları bizim dönemimizde çözülmüştü. Tabii ki süsleyemedik biz. Şunu söylüyorum; Herkes sakız çiğner ama Fikriye abla gibi patlatamaz anlayışı var. Bu bir ironidir. Biz o tarihte reklamımızı iyi yapamadık. Onun için seçimi kaybetmiştik. Şimdi iş başa geldi. Bütün geçmişten edinmiş olduğumuz tecrübelerimizle birlikte örgütlerimizden, sivil toplum örgütlerimizden ortak paydada birleşebilme adına sadece ben ne söylersem anlayışıyla değil, biz diyebilmek için çok önemli. Onun için sivil toplum örgütleri, sendikalar, siyasi partiler, kent konseyi, üniversiteler, meslek odaları bizim en ufak tereddüt ettiğimiz noktalarda biz bütün bu sorunları Zonguldak'ta birlikte çözebileceğimiz kanaatindeyim. Bu belediyenin hiçbir zaafı değildir. Ortak payda da birleşmek. 

Zonguldak’ta birlikte çözüm yolu arayacağız

Ben şuna inanıyorum… Zonguldak sadece atamalar, tayinlerle gelenler değil. Zonguldak'ın paydaşları ile birlikte. Onun için her ne yapacaksak yapalım. Zonguldaklılara rağmen değil, Zonguldaklılara birlikte çözüm yollarını arayacağız. Ben sevgili başkanıma, yönetim kurulu üyesi arkadaşlarıma çok teşekkür ederim. Hoş geldiniz, iyi ki geldiniz. Sizler sayesinde, vatandaşlarımız sayesinde bugün bu koltuklardayız. Ama şu asla unutulmasın: Bugün caddede, sokakta, donmuşta, çarşıda, pazarda her yerde tarafıma gösterilen ilgi gerçekten beni çok onurlandırıyor, gururlandırıyor. Şunu da hemen peşinden söylemem gerekiyor. Bugünkü teveccüh harika. 

Arkada dedikodu bırakmayacağız

Lokman Gül, operasyon geçirdi... Lokman Gül, operasyon geçirdi...

Onu duymamak, gururlanmamak mümkün değil. Asıl benim için 5. yılın sonunda ne diyecekleri çok önemli. Onun için bir sosyal demokrat belediyecilik anlayışına, halkçı belediyecilik anlayışına yakışır bir şekilde her şeyini kamu önünde, şeffaf bir şekilde çözeceğiz, paylaşacağız. İlanlarımızı, ihalelerimizi, her şeyimizi bütün vatandaşlarımızın önünde biz halledeceğiz. Onun için kamunun vicdanı çok önemli. Arkadan dedikodular bırakmadan bir beş yılı en güzel şekilde değerlendireceğimiz kanaatindeyim.” 

Editör: Haber Merkezi