Yumruklaşmaların yaşandığı CHP İl Kongresinde Zonguldak Belediye Başkanı Tahsin Erdem ve çocuklarının partiyi ele geçirme adına yaptığı bölücü ve ayrıştırmacı tutum tepkilere yol açtı.
Başkan Erdem ve çocuklarının desteklediği mevcut İl Başkanı ve adayı Devrim Dural ile delegelerin taraf olduğu gazeteci, yazar Turhan Oral’ın aday olduğu kongrede söz alan Kilimli İlçe Başkanı Erdinç Kargidan, “Bu demokrasi değil, diz çöktürmedir. bu saçma düzene biat etmeyeceğiz. Teslim olmayacağız. Susmayacağız. CHP, baskıyla değil; özgürlükle yol alır” diyerek tepki gösterdi.
Kilimli İlçe Başkanı Erdinç Kargidan, “Özgürlük ve demokrasi ilkelerine inanmış insanlarız. Bizim için siyaset bir kişiye bağlılık değil, fikre sadakat meselesidir. Tek adam rejimine karşıyken, bugün partimizin içinde aynı zihniyeti yaşatmaya çalışanlar var. seçimlerden önce yapılan blok destek açıklamaları, örgüt iradesine darbedir. Bu bir demokrasi değil, diz çöktürme operasyonudur. CHP’de kararların kaynağı, tek bir kişi değil, üyelerimizin ifadeleridir. Halkımızın sesi olmalıdır. Bu ayrıştırmadan, ötekileştirmeden, taraf tutmadan, adaletli, şeffaf, demokratik bir siyasetin savunucusuyuz. Sevgili dostlar, buradan ilan ediyorum; bu saçma düzene biat etmeyeceğiz. Teslim olmayacağız. Susmayacağız. CHP, baskıyla değil; özgürlükle yol alır. Her yoldaşa selam, her korkuya karşı da direnç. Teşekkür ediyorum.” açıklamasını yaptı.