Enerji Bakanı Fatih Dönmez, "Yeni müjdeler gelebilir. Sakarya Gaz Sahası içerisinde komşu alanda keşif amaçlı bir sondajımız daha yapılıyor. İlk veriler pozitif geliyor" dedi.

Enerji ve Tabii Kaynaklar Bakanı Fatih Dönmez, "Yeni müjdeler gelebilir. Hem Akdeniz hem de Karadeniz’de yoğun çalışmalar var. Sakarya Gaz Sahası içerisinde komşu alanda Çaycuma-1 adını verdiğimiz kuyuda keşif amaçlı bir sondajımız daha yapılıyor. İlk veriler pozitif geliyor." dedi.
"Daha çok müjde verebileceğimiz bir saha"
Karadeniz’de de yoğun bir şekilde çalışmalara devam ediyoruz. Sakarya Gaz Sahası içerisinde komşu alanda Çaycuma-1 adını verdiğimiz kuyuda keşif amaçlı bir sondajımız daha yapılıyor. İlk veriler pozitif geliyor. Arkadaşlar çalışmalarını sürdürüyor.
Orada da netice alınca bunu vatandaşımızla paylaşacağız. Karadeniz bizim için gelecek vadediyor. Daha çok müjde verebileceğimiz bir saha olarak görüyor ve değerlendiriyoruz. Biraz sabırlı olursak inşallah o da olacak.
"540 milyar metreküplük veriyi yukarı yönlü güncelleme ihtiyacı doğabilir"
Mevcut Sakarya gaz sahasında rezerv değerlendirme çalışmalarımız da tamamlanmak üzere. Bu çalışmaları uluslararası ekspertiz yapma kabiliyetine, imkanına sahip şirketlere de değerlendiriyoruz.
İlk gelen veriler de bizim 540 milyar metreküplük doğal gaz verisini belki yukarı yönlü güncelleme ihtiyacını da doğurabilir.

 

Editör: TE Bilisim