AK Parti İl Başkanı Muammer Avcı’nın İl Yönetim Kurulu Üyesi olan Elcab Kablo sahibi Nejdet Tıskaoğlu’nun fabrika çalışanlarını üye yaptığı törenle ilgili eleştiriler sürüyor.

Yeniden Refah Partisi Çaycuma İlçe Başkanı Ahmet Kavaracı’nın “İşte sizin gerçek yüzünüz, yazıklar olsun. Bu kadar zavallı olmayın. Bizim siyasetle işimiz yok, biz yalnızca toplum insanıyız halkın adamıyız’ deyip kendini iktidar partisi il yönetiminde bulacaksın ve sonrada bütün bunlar yetmezmiş gibi kendi çalışanlarını odana çağırıp tek tek kendi partine zorla üye yapacaksın razı gelmeyenlerin ekmeğiyle oynayacaksın. Yazıklar olsun” sözlerinin ardından bir tepki de CHP Çaycuma İlçe Başkanı Şeref Köktürk’ten geldi.

Bir işadamının çalışanlarına telkinde bulunmasının da bir mobbing türü olduğunu belirten CHP İlçe Başkanı Köktürk, “Öyle anlaşılıyor ki, çalışanlar AK Partiye üye olmak zorunda kalmış. Her ne kadar gönüllülük esasına göre üye yaptıklarını söyleseler de çalışanlar tesir altında kalır, bu bir mobbing türüdür. Hiç şık şeyler değil bunlar. Bir işadamı bir siyasi partiye üye olur, yönetici olur. Fakat bir iş adamının çalışanlarına bu tür bir telkinde bulunması dahi yanlıştır, telkin etmesi zaten mobbing türüdür. Çalışanlar gönüllü olarak üye oldukları söyleyeceklerdir. Zorla üye olduk deme şansları yoktur. Fabrika çalışanlardan biri bizden de istifa etti. Ama o kardeşimize neden istifa ettiğini sormadık.  Emekçi arkadaşlarımızın durumunu biliyoruz.” dedi.

Editör: TE Bilisim